Връчват първите годишни награди „Лекар на Бургас“ в Деня на Свети Йоан Рилски

В Деня на Свети Йоан Рилски и професионален празник на българския лекар - 19 октомври, ще бъдат връчени първите Годишни награди "Лекар на Бургас". Тържествената церемония ще се състои в сградата на Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Инициативата ще мине под знака на пандемията от Ковид-19 и ще отчете приноса на лекарите, които участват в битката с коварната болест. Номинациите на заслужилите признание през 2020-та година бургаски медици са разпределени в пет категории: 1. "Млад лекар на Бургас 2020 - до 35 г. с изявени професионални качества, научно-практически постижения и признание от пациентите" ИНДИВИДУАЛНА ГОДИШНА НАГРАДА 2. "Лекар по дентална медицина на Бургас 2020" ИНДИВИДУАЛНА ГОДИШНА НАГРАДА 3. "Специална награда за лекарски екипи, с изключителен принос в борбата с КОВИД-19 през 2020 година" КОЛЕКТИВНА ГОДИШНА 4. "Дългогодишна дейност за развитие на научно-практическата медицина в град Бургас"; ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС 5. "Лекар на Бургас 2020 - за висок лекарски професионализъм, морал и етика" ИНДИВИДУАЛНА ГОДИШНА НАГРАДА Имената на отличените медици бяха излъчени от експертна комисия в състав: декан на Медицински факултет в Университет "Проф. д-р Асен Златаров", председател на комисията по здравеопазване към Общински съвет, директор на Регионална здравна инспекция, Общински лекар и директор на Регионална здравноосигурителна каса. Годините награди "Лекар на Бургас" се организират от Община Бургас и Медицински факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", а номинациите са подадени от съсловните лекарски организации - Регионалната колегия на Български лекарски съюз, Районната колегия на Български зъболекарски съюз, Регионалната структура на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари, регионалните представителства на дружествата по специалности, лечебните заведения, пациентските организации, сдружения с нестопанска цел, работещи в областта на медицината.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Увеличават от 250 на 300 лв. помощта за учениците от 1-ви и 8-ми клас

  • 22 Окт 2020
  • 121
Това обяви във Велико Търново социалният министър Деница Сачева.

Бургазлии оглавиха Камарата на архитектите в България

  • 22 Окт 2020
  • 112
Преди броени дни се проведе Двадесето редовно отчетно-изборно Общо събрание на Камарата на архитектите в България, където Бургаската колегия постигна исторически успех и признание.

Общината премахна две нерегламентирани сметища

  • 22 Окт 2020
  • 114
Те са образувани в района на Солниците край пътя за квартал "Сарафово".

Българите в Германия могат да я напускат с изтекли лични документи до края на годината

  • 22 Окт 2020
  • 108
Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Две мюсюлманки намушкани в Париж

  • 21 Окт 2020
  • 215
Две мюсюлманки бяха намушкани под Айфеловата кула. Това се случва на фона на нарастващото напрежение в Париж след убийството на учител миналата седмица.