« май 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учениците от ОУ „Найден Геров“ приключиха успешно европейски проект

Учениците от ОУ „Найден Геров“ приключиха успешно международен проект за опазването на културното наследство на Европа. Заедно със свои връстници от Португалия, Чехия, Италия, Гърция и Румъния близо три години те бяха част от проекта „Опазване на културното наследство и ценностите на Европа“ (ACHIVE +).

Чрез участието ни в ACHIVE+ си поставихме за цел да развием социалните и междукултурните компетенции, свързани с историята и културното наследство, както и на компетентностите по английски език и информационни технологии на нашите ученици, каза Диляна Михайлова, учител по география и участник в проекта. Постигнахме целите си в сътрудничество с всички партньорски училища, допълни още тя. Според участниците в проекта методите и техниките на работа са били интересни и иновативни за ученици и учители. Децата са били мотивирани и ангажирани с изпълнението на различни съвместни дейности със свои съученици от европейски училища.

В рамките на проекта всички прояви на учениците от ОУ „Найден Геров“ бяха насочени към децата и младите хора, които имат задължението да пазят културно наследство за следващите поколения. Акцентът бе поставен върху образователната стойност на културното наследство и върху неговия принос за устойчивото икономическо и социално развитие. Чрез участието си в различните международни мероприятия от проекта децата се насърчиха да търсят интелигентни начини за опазване, управление и нов поглед върху наследството на Европа. Целта хората да се доближат до своето културно наследство и да се чувстват по-съпричастни към него, мисля че беше постигната, каза още Михайлова.

Ние, учителите и учениците от ОУ "Найден Геров" сме изключително горди и се радваме, че имахме възможността да работим по проект ACHIEVE +. Знанията, опитът и уменията, които придобихме, са сигурен знак, че ще оставим културното наследство на Европа в добри ръце, допълни в заключение Диляна Михайлова.

На финала на проекта всички участници получиха подарък- сувенир. Ръководството на училището в лицето на директора Лазар Налбантов и заместник- директора Рени Станилова изказаха благодарности на всички ученици за положените усилия.

Проектът на Еразъм + „Опазване на културното наследство и ценностите на Европа“ бе финансиран от Центъра за развитие на човешките ресурси; Ключова дейност 2 „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“, с водеща организация Португалия, Фелгуераш. Партньорската организация от българска страна бе ОУ „Найден Геров“. Проектът се изпълни за 24 месеца, като крайният срок бе 31.08.2020 г. Той бе удължен с една година заради епидемиологичната обстановка в България и Европа.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Лондон пуска ваксинационен паспорт от 17 май

  • 11 Май 2021
  • 30
Ваксинационните паспорти за британци, пътуващи в чужбина, ще бъдат пуснати от Националната здравна служба

Какви са правомощията на служебното правителство...

  • 11 Май 2021
  • 37
Президентът Румен Радев обяви служебния кабинет. Датата на новите избори е 11 юли.

Кой е Стефан Янев? -новият служебен премиер

  • 11 Май 2021
  • 38
Ген. Стефан Янев е новият служебен министър-председател.

Стрелба в училище в Русия взе 11 жертви, повечето са деца

  • 11 Май 2021
  • 37
Единайсет души, сред които девет деца, бяха убити в гимназия в столицата на руската република Татарстан Казан при стрелба, открита от двама души, предаде ТАСС, като се позовава на източник от правоохранителните органи.

Радев обяви министрите в служебния кабинет

  • 11 Май 2021
  • 41
Президентът Румен Радев подписа указа за служебен кабинет.