Инвеститор изгражда край Българово център за дигитализация и управление на документи

  • 20 Май 2021
Инвестицията се реализира на площ от 3128 квадратни метра в създадената от Община Бургас и обезпечена с довеждаща инфраструктура индустриална зона на гр. Българово. Комплексът ще представлява център за дигитализация с три отделни архивохранилища. Инвеститор е „С-ТРЪСТ ГРУП“ ЕООД – компания, създадена през 2013 г., която предоставя цялостни решения за български и международни контрагенти, свързани с разработка на технологични проекти, трансформация и въвеждане на цифрови решения. „Добре дошли в Бургас! Желая ви успех в бизнеса и разчитайте на общинската администрация като на винаги коректен партньор!“, каза кметът Димитър Николов. Инвестиционният проект предвижда поетапно изграждане и въвеждане в експлоатация на хранилището. Обектът ще започне да предоставя услуги на клиенти след приключване на строително-монтажните дейности по първи етап, когато ще бъдат напълно изградени центърът за дигитализация, помещенията за достъп на клиенти с приемна, заседателна зала, офисна част и първи етап от архивохранилището. Дигиталният център ще бъде с максимално ниво на сигурност. Достъпът в архива и офисната част ще се осъществява с пръстови отпечатъци единствено и само от оторизирани служители, а за клиентските помещения ще бъде въведен специален режим на достъп. През следващите години Община Бургас ще продължи да развива нови индустриални зони: * Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк вече е пълна с работещи и новостроящи се предприятия – това са парцелите край езерото Вая. * Напредва изграждането на комуникации за Фаза 2, като първите инвеститори вече заявиха интерес – това е на входа на „Меден рудник“. * Терените в малката зона край Българово са продадени и новите предприятия се изграждат едно след друго. * Вече работеща, но с потенциал да се разраства е индустриална зона „Мадика“. Там Общината стартира изграждане на довеждаща инфраструктура (https://www.burgas.bg/bg/novini/mestnostta-madika-se-razviva-kato-nova-biznes-zona-obshtinata-pomaga-s-dovezhdashta-infrastruktura). * С изграждането на Северния обход на Бургас ще се отключи перспектива за развитие на следваща бизнес зона – тази при Пети километър. * Предстои подписването на меморандум, по силата на който Община Бургас ще си сътрудничи с Община Пловдив и СНЦ „Клъстер Тракия икономическа зона“ в процеса за привличане на инвеститори (https://www.burgas.bg/bg/novini/burgas-shte-si-satrudnichi-s-klaster-trakiya-ikonomicheska-zona-i-plovdiv-za-privlichane-na-investitori).

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 314
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 292
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 297
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 580
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 549
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.