« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

По искане на кмета Николов центърът за рехабилитация на деца с увреждания във Ветрен вече работи целодневно

Центърът за рехабилитация на деца с увреждания в бургаския квартал „Ветрен“ вече работи целодневно. Това стана възможно, след като кметът Димитър Николов откликна на искане на родители Центърът да предоставя през целия ден специализираните услуги и така да може да се използва от повече деца, нуждаещи се от раздвижване и рехабилитация. Досега работното време на специализирания център беше от понеделник до петък от 08.00 до 14.00 часа, но поради силния интерес от страна на родителите, вече ще работи и от 14.00 до 18.00 часа, всеки делничен ден. За тази цел в рехабилитационния център са назначени още 2 рехабилитатори, 1 медицинска сестра и 1 санитар, които да обезпечат втората смяна. Центърът във Ветрен предлага диагностика, комплексно лечение, рехабилитация и психологична помощ на деца от 0-18 години, страдащи от детска церебрална парализа, деца със соматични увреждания, причинени от инфекциозни заболявания и деца с аутизъм. Той е единственият в целия Югоизточен регион, който предоставя процедури, раздвижване и рехабилитация в басейн, използващ лечебните свойства и ползите на минералната вода. Тя е подходяща за лечение и профилактика на редица заболявания и има благотворно действие за укрепване на общото състояние на организма. Минералната вода е подходяща за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната система, състояния след фрактура на костите, последици от травми и наранявания и много други. Ползите от водолечението в басейна са най-големи при децата със синдром на Даун, церебрална парализа и деца с аутизъм. Центърът се стопанисва от общинския „Диагностично-консултативен център I“, а специалистите, които обслужват децата са от Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания „Св. Стилиан“ /бившето Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“/.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Икономическия форум „Doing Business with Germany“ започва в Бургас

  • 21 Сеп 2021
  • 183
Германо – Българската индустриално - търговска камара и Община Бургас организират икономически форум в Бургас. Той ще се проведе на 27.09.2021 г., понеделник, в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Бургас отбелязва Деня на Независимостта

  • 21 Сеп 2021
  • 215
Бургас ще чества утре 113-та годишнина от едно от най-значимите събития в новата история на страната – обявяването на Независима България.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 21 Сеп 2021
  • 141
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци и желаещи да почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци, ще се съберат за съвместна акция.

Ревю на традиционни носии в Етнографския музей

  • 20 Сеп 2021
  • 207
По случай 22 септември, Деня на българската независимост, от 12:00 часа Етнографския музей ще зарадва бургазлии с ревю на традиционни носии.

Раздадоха наградите "Еми" за тази година

  • 20 Сеп 2021
  • 201
Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години.Тазгодишното шоу прилича много повече на обичайната церемония, отколкото миналогодишното, което протече без публика и бе наречено "Пандеми”. Въпреки това беше в доста по-ограничен мащаб.