Честит рожден ден на общинския превозвач „Бургасбус“, стана на 30 години!

Общинският превозвач „Бургасбус“, който извършва пътнически превози в град Бургас, но и в целия регион, празнува 30 години от създаването на дружеството. По този повод кметът Димитър Николов изпрати поздравителен адрес до целия личен състав. „Благодаря ви за професионализма и достойния труд в полза на обществото! Бъдете здрави, бъдете оптимисти и продължавайте все така да сте в крак с времето. Защото общественият превозвач трябва и ще продължи да се развива модерно заедно с град Бургас!“, се казва в поздравлението на кмета. * А ето с какви думи се обърна към колегите си и Петко Драгнев, управител на „Бургасбус“: „Много или малко са 30 години? Как ги преминахме, какви бяхме, какви станахме, какви искаме да бъдем? Какво искаме да постигнем и в името на кого? Около нас и в нас е Бургас – хилядолик и хилядогласен, едновременно весел и начумерен, понякога добър, а понякога зъл, хем луд и млад, хем тежък и мъдър. И не е лесно да говориш пред лицето му, защото не можеш да го излъжеш, не и него! И днес трябва да си отговорим: имаме ли право да говорим за себе си тук и сега? Имат ли смисъл тези 30 години? Историята на развитието на градския транспорт в Бургас познава не само постижения, но и много трудности и препятствия, преодоляването на които закали духа на работещите в дружеството. И ако днес отбелязваме 30-годишния ни юбилей, ние не забравяме, че сме наследници на създадената през 1924 година автомобилна агенция „Стрела” и потребителна автомобилна шофьорска кооперация „Черноморец”. Спомняйки си за тях, осъзнаваме пред каква история сме изправени. Разбираме, че 30-годишният път на „Бургасбус” е само малка част от нея. Но нека все пак кажем: една важна, много важна част. Мнозина бургазлии с носталгия си спомнят времето на старите ветерани „Чавдар“ и „Икарус“, които вярно ни служеха години наред. Беше време, когато наистина не знаехме дали ще успеем да осигурим с автобуси всички линии за следващия ден. Техниката беше стара, беше малко, често не издържаше. Но хората издържаха! Затова на днешния ден трябва да им кажем: Благодарим ви! Благодарим ви за усилията и постоянството, за нелекия ви труд и амбиция да направим „Бургасбус“ това, което е днес! А днес сме на прага на ново технологично обновление – предстои пълна електрификация на градския автопарк. Защото прогресът ни пришпорва и ние сме наясно, че спрем ли, се връщаме назад. И тук трябва да отчетем неоценимата помощ на държавата и голямото европейско семейство, на Общината и нейното ръководство. Отдавна осъзнахме и непрестанно го повтаряме: животът е едно пътуване! И нашето желание и стремеж е да бъдем важна, неотменна част от това пътуване. А днешният празник приемаме само като една спирка по нашия път към бъдещето. За нас ще бъде чест и привилегия, ако продължим пътуването заедно. Ние поемаме ангажимента да осигурим всичко необходимо. От вас се иска само да се качите. Това е всичко, колеги, приятели, съграждани. Затваряме вратите, пътуването продължава. „Бургасбус” продължава напред!“

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

През октомври "Ерата на Водолея" в Бургас

  • 24 Сеп 2021
  • 344
От 14 до 17 октомври Бургас отново ще бъде домакин на най-необичайния театрален фестивал в България – „Ерата на Водолея“! За 11 път Община Бургас и фондациите „Театър в куфар“ и „За Родопите“ ще подарят на бургаската публика 4 незабравими дни с едни от най-интересните и провокативни представления в българския театър и танц, заедно с няколко гости от чужбина.

Внимание, преброителите тръгват по домовете!

  • 24 Сеп 2021
  • 265
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщиха от НСИ.

Бургас вече е в семейството на зелените градове в Европа

  • 24 Сеп 2021
  • 276
Бургас се присъедини към семейството на зелените градове. Споразумението беше подписано на специална церемония в Брюксел от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина.

Нови фитнес уреди до експоцентър "Флора" в Морската градина

  • 24 Сеп 2021
  • 268
Община Бургас монтира нови уреди на фитнеса до Експоцентър „Флора“. Мястото е любимо на малки и големи, бургазлии и гости на града, затова старите уреди вече бяха доста амортизирани и неудобни.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 24 Сеп 2021
  • 256
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци – служители на Филип Морис България и Орбико и други желаещи ще почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци.