Ще има ли ограничителни мерки в Бургас?

Областта вече е твърдо в червената ковид зона. Според лекари обаче няма нищо притеснително, защото данните за нивото на заболели от коронавирус са силно изкривени. През август в област Бургас има между 1,5 и 2 млн.души, но за статистиката, която е на база заболели на 100 хил.души, се вземат предвид само постоянно живущите - около 400 хил.души. Още преди две седмици математикът проф.Николай Витанов предупреди, че ще се стигне до тази ситуация и препоръча на Министерството на здравеопазването да вземе принципно решение за Бургас и Варна, тъй като, ако сега трябва да се спази медицинския протокол още от утре ще затворят нощните заведения и ще се въведат ред други ограничения. Бургас твърдо е в червената ковид зона, но в региона реално има около 2 млн.души, които изкривяват статистиката Точно това ще бъде основната тема, която днес ще обсъди доц.Кунчев на Областния противоепидемичен щаб в Бургас. Не е изключено да се създаде организация за ограничаване на разпространението на вируса, но каква ще е тя - може само да гадаем. 5 области в „червената зона“, затягат мерките срещу COVID-19 в Бургас От Министерството на здравеопазването анонсираха, че по препоръка на главния държавен здравен инспектор могат да бъдат налагани и допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво. Както Флагман.бг писа от днес се разкриват нови ковид легла в здравните заведения в Бургаска област. Те стават 255, а болниците, които ще работят с пациенти с коронавирус са УМБАЛ-Бургас, УМБАЛ„Дева Мария“ - кв. Ветрен, КОЦ, МБАЛ „Бургасмед“, Белодробна болница; общинските болници в Поморие, Айтос и Карнобат.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас обявява класирането на кандидатите по основната фаза на проект LIFE за преход към алтернативни форми на отопление

  • 29 Сеп 2023
  • 66
Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво в рамките на третия прием на документи по програма Лайф.

Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта

  • 29 Сеп 2023
  • 141
Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта в училище За поредна година със спортен празник учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” отбелязаха Европейския ден на спорта.

Центърът за личностно развитие ще стартира новата учебна година с концерт на сцена „Охлюва“ на 2 октомври

  • 29 Сеп 2023
  • 63
С мащабен концерт на открита сцена „Охлюва“ от 17.30 часа на 2 октомври Центърът за подкрепа на личностното развитие ще започне новата учебна 2023/2024 г. В него ще вземат участие най-талантливите деца и ученици на Бургас, записани в школите към Центъра.

12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

  • 28 Сеп 2023
  • 205
И тази година тематичните уикенди в Бургас бяха повод за много емоции, събития и се радваха на огромен интерес от бургазлии и гости на града. Част от тях е и провеждането на традиционния спортен уикенд.

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с предизвикателството на поколенията

  • 28 Сеп 2023
  • 177
Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“.