Ще има ли ограничителни мерки в Бургас?

Областта вече е твърдо в червената ковид зона. Според лекари обаче няма нищо притеснително, защото данните за нивото на заболели от коронавирус са силно изкривени. През август в област Бургас има между 1,5 и 2 млн.души, но за статистиката, която е на база заболели на 100 хил.души, се вземат предвид само постоянно живущите - около 400 хил.души. Още преди две седмици математикът проф.Николай Витанов предупреди, че ще се стигне до тази ситуация и препоръча на Министерството на здравеопазването да вземе принципно решение за Бургас и Варна, тъй като, ако сега трябва да се спази медицинския протокол още от утре ще затворят нощните заведения и ще се въведат ред други ограничения. Бургас твърдо е в червената ковид зона, но в региона реално има около 2 млн.души, които изкривяват статистиката Точно това ще бъде основната тема, която днес ще обсъди доц.Кунчев на Областния противоепидемичен щаб в Бургас. Не е изключено да се създаде организация за ограничаване на разпространението на вируса, но каква ще е тя - може само да гадаем. 5 области в „червената зона“, затягат мерките срещу COVID-19 в Бургас От Министерството на здравеопазването анонсираха, че по препоръка на главния държавен здравен инспектор могат да бъдат налагани и допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво. Както Флагман.бг писа от днес се разкриват нови ковид легла в здравните заведения в Бургаска област. Те стават 255, а болниците, които ще работят с пациенти с коронавирус са УМБАЛ-Бургас, УМБАЛ„Дева Мария“ - кв. Ветрен, КОЦ, МБАЛ „Бургасмед“, Белодробна болница; общинските болници в Поморие, Айтос и Карнобат.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 71
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 67
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 59
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 59
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 186
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.