« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби. Жури в състав с председател: Десислава Иванова - ръководител ИКТ в ЦПЛР-Бургас и членове Пепа Ангелова - директор на ЦПЛР-Бургас, Димитрина Андреева - фотограф от Бургаска фотографска общност, Милен Добрев - фотограф от Бургаска фотографска общност и Венелин Тодоров - фотограф от Бургаска фотографска общност определи специална награда в раздел „Компютърна рисунка“, първа възрастова група (5-7 клас) да получи Никола Кацарски от 5 клас в НУИ „Панайот Пипков“ - Плевен, а първите места спечелиха ученичките Велина Чиликова от 7 клас от ОУ „Любен Каравелов“- Бургас и Виктория Александрова, също в 7 клас от ОУ „Отец Паисий“- Русе. Във втора възрастова група (8-12 клас) специална награда получи ученичката Елизавета Ермолаева в 12 клас от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ - Благоевград, а на първо място се класираха Мартин Кафеджиев от 12 клас в ПГТТ „Христо Ботев“ - Смолян и Божидар Денев на 18 г. от ПГ по земеделие - Търговище. Фотографските умения на много ученици бяха забелязани от жури в състав с председател: Димитрина Андреева - фотограф от Бургаска фотографска общност и членове фотографите Милен Добрев и Венелин Тодоров от Бургаска фотографска общност, Пепа Ангелова - директор на ЦПЛР- Бургас и Атанасия Петрова - ЦПЛР-Бургас. Първо място в първа възрастова група (5-7 клас) в Раздел „Фотография“ получи седмокласничката Алина Апостолова от ОУ „П. Р. Славейков“ - Бургас, а във втора възрастова група (8-12 клас) специалната награда спечели Александра Стайкова в 10 клас от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Определена за първо място бе снимката на Стиляна Георгиева от 10 клас, Клуб по фотография „От черно до бяло“ - ОДК Кърджали. Протоколи с наградените участници можете да видите на адреса на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас от следния линк: https://www.odk-burgas.com/bg/content/cplr-burgas-blagodari-na-vsichki-uchastnici-v-konkursamoreto-ne-e-za-edna-vakanciya-2021 Националният конкурс "Морето не е за една ваканция" се организира от МОН, НДД, РУО, Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 142
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 143
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 115
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 115
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 225
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.