Нощно бягане "Бургас свети" тази събота

170 атлети от цялата страна ще се включат в инициативата "Бургас свети" тази събота, 30 октомври, от 20.00 часа. Стартът и финалът на интересното събитие са пред сградата на Общината. Организаторът на събитието Константин Константинов и зам.-кметът по строителство към Община Бургас Чанка Коралска уточниха последните детайли във връзка с трасето и безопасността на участниците. На срещата присъстваха представители на общинските звена „Синя зона“ и „Пътна безопасност“, КАТ, “Бургасбус” и Областната дирекция на МВР. Бягането ще се реализира по главните пътни артерии на Бургас, които са с ново и модерно улично осветление. Участниците ще имат възможност да се уверят, че "Бургас свети" в обиколка с дължина 2,5 км, преминаваща по следния маршрут: Община Бургас - ул. „Александровска“ - бул. „Сан Стефано“ - ул. „Христо Ботев“ - ул. „Фердинандова“ - Община Бургас. Участието в събитието е напълно безплатно, а в предварителна регистрация на сайта на "Бургас Рън" са се записали 170 бегачи. Всеки един от участниците ще получи стартов номер. Стартов номер не се гарантира за участниците, които се записват на място. Линк за регистрация: https://burgasrun.bg/registrationburgaslights. Всички участници в нощното бягане ще получат подаръци от Община Бургас и ще бъдат включени в томбола с награди от партньорите на събитието. Спортното събитие ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки. Програмата по часове е следната: 19:15 - 19:50 - Регистрация и раздаване на стартови номера пред сградата на Община Бургас 19:50 - Загрявка с Димо Бенев от СК “Фар” 20:00 - Старт на бягането 20:40 - Награждаване на призьорите 20:50 - Раздаване на награди и томбола 21:15 - Закриване Нощно бягане “Бургас свети” се реализира с подкрепата на Top Print, Doppelherz Bulgaria, СК “Фар” и 5kmrun. Медиен партньор е: радио PowerFm. Събитието се реализира по проект „Модернизация на системата за уличното осветление на 22 зони, включващи главните пътни артерии на град Бургас“, ДБФП № BGENERGY-2.001-0072-002., който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП)“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 675
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 623
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 624
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 905
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 876
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.