« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Готвачите в детските градини преминаха обучение по програмата за здравословно хранене на Община Бургас

Готвачите в детските градини преминаха обучение по програмата за здравословно хранене на Община Бургас.Един от водещите експерти на Областната Агенция по безопасност на храните – д-р Атанаска Маркова, запозна подробно всички присъстващи с правилното разчитане на етикетите на различните хранителни продукти, сертифицирани по БДС и произход, наименования на отделните консерванти, оцветители и ароматизатори в тях и др. На семинара, който се проведе в Експоцентър „Флора Бургас“, присъстваха още представители на фирмите-доставчици на храните и директори на детски градини в Бургас. Здравословното хранене при децата е основен приоритет на Община Бургас. Още преди десетина години местната администрация си постави задача да осигурява балансирано, разнообразно и пълноценно хранене във всички свои детски ясли, градини и училища. В синхрон с това по идея на кмета Димитър Николов бе разработена програма по здравословно хранене и физическа активност на децата и учениците в община Бургас. Това доведе до обновяване на кухните в детските градини и ученическите столове в учебните заведения, както и до провеждане на десетки различни кампании и състезания, организирани от Община Бургас, за популяризиране и промотиране на ползите от здравословното хранене, правилните хранителни навици и режими, разпознаване на основните хранителни групи, полезните и вредни храни от децата в най-ранна възраст. В процеса бяха включени и родителите на децата, за да има синхрон с храненето в семейната среда и в детските заведения. Последователните стъпки в тази посока продължават и затова следващото обучение по общинската програма за здравословно хранене, което ще преминат готвачите в детските градини ще бъде свързано с алергиите и хранителните нетолерантности, които се срещат при някои деца, както и изготвянето на специални диетични менюта за тях.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Програмата на Бургас за 24 май

  • 20 Май 2022
  • 265
* Над 6500 ученици и учители ще покажат, че 24 май е любимият празник на бургазлии. Началото е от 10:30 часа, а маршрутът е пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата

Отбелязваме Европейския ден на морето

  • 20 Май 2022
  • 240
Датата 20 май е избрана за Европейски ден на морето. Тя е определена като такава от Европейския съюз през 2007 година като част от интегрираната морска политика на организацията.

Украсяват "Богориди" с живи цветя за празника

  • 20 Май 2022
  • 223
Днес започна украсяването на ул. „Богориди“ с живи пролетни цветя. По нея другата седмица ще преминат в шествие хиляди бургаски деца. Текат последни проверки на разхлаждащата система по осветителните стълбове.

Зов за помощ за малката Натали от Бургас!

  • 19 Май 2022
  • 389
Зов за помощ. Дете с рядко генетично заболяване се нуждае от средства за животоспасяваща операция. Натали е с много рядко генетично заболяване.

Ченгене скеле, Акве Калиде и Острова се включват в „Европейска нощ на музеите“

  • 19 Май 2022
  • 386
КТК "Ченгене Скеле", ТК „Акве Калиде“ и ТК Остров „Света Анастасия“ се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“ на 21май (събота) с богата програма и много възможности за бургазлии и гостите на града.