« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Утре стартира приемът в бургаските ясли и детски градини

Всички родители могат да запишат онлайн децата си от уюта на своя дом, използвайки възможностите на платформата за записване на електронен адрес: https://www.dzburgas.org/ Тези от тях, които по някаква причина нямат възможност да използват удобството на системата за прием, могат да направят това на място в съответната детска градина. Тази година Община Бургас успя за пореден път да увеличи свободните места за прием в яслите и детските градини. Свободните места в самостоятелните ясли в момента са 976 при 971 през 2021 г., а за записване в първа градинска група са 1689 при 1522 през миналата година. Това стана възможно, след като само в последната една година местната администрация построи две нови детски градини – „Морско конче“ в ж.к. „Братя Миладинови“ със 100 свободни места за 1, 2 и 3 градинска група и „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ с още 36 нови места в 1 група. Прием тази година ще има и в ДГ „Пинокио“ – 50 места в 1 група. За спокойствието на родителите, които живеят в централните части на града, общинската администрация обедини всички детски заведения, попадащи в ЦАУ „Зора“ и ЦАУ „Приморие“, общо 18 на брой. Това означава, че те могат да кандидатстват за място във всяко едно от тях, стига то да попада в обхвата на посочените два административни центъра. Най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната от вас детска градина, ще получите 300 точки. За сравнение – дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район към детската ясла или градина, ще получи едва 1 точка. Община Бургас напомня на родителите, които ще записват за първи път децата си, използвайки електронната система за прием, че информацията за самостоятелни ясли, детски градини и подготвителни групи в училища в нея касае наименованията на съответните Центрове за административни услуги, а не имената на жилищните комплекси. Така например, най-често срещана грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат детско заведение в район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. „Меден рудник“. За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО. При записани деца за прием в една и съща градина с равен брой точки под внимание се взима времето на регистрация. Кандидатстването за прием в самостоятелни ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училища ще продължи от 08.00 часа на 1-ви до 18.00 часа на 21-ви април. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени от 10.00 часа на 6-ти май, а родителите на класираните деца трябва да ги запишат в детското заведение, в което за приети от 9-ти до 16-ти май.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Програмата на Бургас за 24 май

  • 20 Май 2022
  • 258
* Над 6500 ученици и учители ще покажат, че 24 май е любимият празник на бургазлии. Началото е от 10:30 часа, а маршрутът е пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата

Отбелязваме Европейския ден на морето

  • 20 Май 2022
  • 237
Датата 20 май е избрана за Европейски ден на морето. Тя е определена като такава от Европейския съюз през 2007 година като част от интегрираната морска политика на организацията.

Украсяват "Богориди" с живи цветя за празника

  • 20 Май 2022
  • 222
Днес започна украсяването на ул. „Богориди“ с живи пролетни цветя. По нея другата седмица ще преминат в шествие хиляди бургаски деца. Текат последни проверки на разхлаждащата система по осветителните стълбове.

Зов за помощ за малката Натали от Бургас!

  • 19 Май 2022
  • 388
Зов за помощ. Дете с рядко генетично заболяване се нуждае от средства за животоспасяваща операция. Натали е с много рядко генетично заболяване.

Ченгене скеле, Акве Калиде и Острова се включват в „Европейска нощ на музеите“

  • 19 Май 2022
  • 385
КТК "Ченгене Скеле", ТК „Акве Калиде“ и ТК Остров „Света Анастасия“ се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“ на 21май (събота) с богата програма и много възможности за бургазлии и гостите на града.