« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Стартира юбилейното издание на “София филм фест на брега”

Срещи и разговори с български и чуждестранни гости, пресконференции и други изненани очакват бургазлии през 9-те фестивални дни. За четвърта поредна година “София филм фест на брега” организира Киноклас, в който млади бургазлии имат уникалната възможност да се запознаят с киноизкуството и с доказани родни кинотворци, да научат на киноезика, да открият свои съмишленици и приятели. Всяка година проф. Дюлгеров определя темата, върху която младите ентусиасти работят. Тази година тя е “Документално кино”. “Киноклас Бургас 2022” ще провокира участниците да покажат Бургас през своите очи, да разкажат лични истории за своя град, свързани с морето и съкровените му места и ще създадат свои документални късометражни филми за Бургас. Учениците и тази година ще сформират Младежкото жури на “София филм фест на брега”, което връчва Наградата на най-добър филм от късометражната програма, и ще имат безплатен достъп до всички прожекции от 20-ото издание на феста. Първият от трите етапа на Кинокласа вече тече, а в началото на март започват и самите снимки на филмите, които по традиция ще бъдат показани в рамките на фестивала. Успоредно с това, по повод юбилея на фестивала, екип от монтажисти и режисьори усилено работи върху създаването на късометражни филми, представящи 19-годишната история на феста, които публиката ще може да види по време на тазгодишното издание в НХК. Архивните кадри припомнят любопитни моменти и случки от изминалите години, показват забравени гости и участници и със сигурност ще бъдат интересни както за по-възрастните киномани, така и за най-младите. 20-ото издание на “София филм фест на брега” се организира от Арт Фест, с финансовата подкрепа на Община Бургас, спонсори и приятели.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Програмата на Бургас за 24 май

  • 20 Май 2022
  • 268
* Над 6500 ученици и учители ще покажат, че 24 май е любимият празник на бургазлии. Началото е от 10:30 часа, а маршрутът е пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата

Отбелязваме Европейския ден на морето

  • 20 Май 2022
  • 242
Датата 20 май е избрана за Европейски ден на морето. Тя е определена като такава от Европейския съюз през 2007 година като част от интегрираната морска политика на организацията.

Украсяват "Богориди" с живи цветя за празника

  • 20 Май 2022
  • 225
Днес започна украсяването на ул. „Богориди“ с живи пролетни цветя. По нея другата седмица ще преминат в шествие хиляди бургаски деца. Текат последни проверки на разхлаждащата система по осветителните стълбове.

Зов за помощ за малката Натали от Бургас!

  • 19 Май 2022
  • 391
Зов за помощ. Дете с рядко генетично заболяване се нуждае от средства за животоспасяваща операция. Натали е с много рядко генетично заболяване.

Ченгене скеле, Акве Калиде и Острова се включват в „Европейска нощ на музеите“

  • 19 Май 2022
  • 388
КТК "Ченгене Скеле", ТК „Акве Калиде“ и ТК Остров „Света Анастасия“ се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“ на 21май (събота) с богата програма и много възможности за бургазлии и гостите на града.