« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Стартира юбилейното издание на “София филм фест на брега”

Срещи и разговори с български и чуждестранни гости, пресконференции и други изненани очакват бургазлии през 9-те фестивални дни. За четвърта поредна година “София филм фест на брега” организира Киноклас, в който млади бургазлии имат уникалната възможност да се запознаят с киноизкуството и с доказани родни кинотворци, да научат на киноезика, да открият свои съмишленици и приятели. Всяка година проф. Дюлгеров определя темата, върху която младите ентусиасти работят. Тази година тя е “Документално кино”. “Киноклас Бургас 2022” ще провокира участниците да покажат Бургас през своите очи, да разкажат лични истории за своя град, свързани с морето и съкровените му места и ще създадат свои документални късометражни филми за Бургас. Учениците и тази година ще сформират Младежкото жури на “София филм фест на брега”, което връчва Наградата на най-добър филм от късометражната програма, и ще имат безплатен достъп до всички прожекции от 20-ото издание на феста. Първият от трите етапа на Кинокласа вече тече, а в началото на март започват и самите снимки на филмите, които по традиция ще бъдат показани в рамките на фестивала. Успоредно с това, по повод юбилея на фестивала, екип от монтажисти и режисьори усилено работи върху създаването на късометражни филми, представящи 19-годишната история на феста, които публиката ще може да види по време на тазгодишното издание в НХК. Архивните кадри припомнят любопитни моменти и случки от изминалите години, показват забравени гости и участници и със сигурност ще бъдат интересни както за по-възрастните киномани, така и за най-младите. 20-ото издание на “София филм фест на брега” се организира от Арт Фест, с финансовата подкрепа на Община Бургас, спонсори и приятели.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

От утре паркингът пред УМБАЛ става платен след втория час престой

  • 07 Фев 2023
  • 142
По искане на УМБАЛ Бургас и с решение на местния парламент, от утре, 8 февруари, сряда, паркингът пред новия корпус на болницата ще премине към платен режим на паркиране.

Бургаски деца с увреждания ще могат да ползват целогодишно водна терапия в басейн

  • 07 Фев 2023
  • 133
Общинският плувен комплекс в „Меден рудник“ има два басейна – голям и детски. От 7 до 13 февруари се налага временно да спре функционирането на малкия. Дотогава там ще бъде преместена и монтирана платформата от открития басейн „Флора“.

Бургас ще бъде част от празничната програма по повод 100-годишнината на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

  • 07 Фев 2023
  • 125
В Бургас ще се случат поредица от тържествени събития по повод вековната годишнина на духовното средище на България, първата среща е на 13 март.

Микро, малки, средни и големи предприятия могат да кандидатстват за въвеждане на енергийна ефективност в сградите си

  • 06 Фев 2023
  • 388
Община Бургас продължава да следи за отворени програми в подкрепа на бизнеса и гражданите. Ето една такава. Нека бургазлии бъдат активни, за да привлекат част от средствата на наша територия.

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 704
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.