Новата сграда на Спортното училище „Юрий Гагарин“ ще е до „Арена Бургас“

Идейният проект за новата сграда на Спортно училище „Юрий Гагарин“ в Бургас е почти готов, съобщи директорът Янчо Стойчев. Днес той даде извънредна пресконференция, на която присъства и председателят на Постоянната комисия по спорт в 47-ото НС – Иван Ченчев. Двамата разкриха подробности за амбициозния проект, за който има надежда, че ще може да получи финансиране още през тази година. Новото здание на Спортното училище ще се намира до зала „Арена Бургас“ в жк. „Изгрев“. Става въпрос за модерна сграда с разгърната площ от 8000 кв.м, с басейни, спортни зали и функционални класни стаи. Община Бургас е изработила идейния проект и количествено-стойностната сметка. От кметството са обещали да съдействат на държавното училище за бързо строителство с издаване на всички нужни книжа в най-кратък срок. Общината ще се включи, ако се наложи, и с финансова помощ за строителството. Спортното училище „Юрий Гагарин“ е държавна собственост. Принципал е Министерството на младежта и спорта. Бургаската легенда в щангите Антон Коджабашев, който се оказа съветник на спортния министър, твърди, че за проекта ще бъде получена подкрепа от държавата. Оказа се, че Антон Коджабашев (вдясно) е станал съветник на министъра на младежта и спорта преди 2 месеца. Днес той се появи на пресконференцията с директора на Спортното училище Янчо Стойчев и Иван Ченчев (вляво) „Много било вероятно още при актуализацията на бюджета през юли да бъде отпуснат първия транш за строежа“, каза от своя страна Иван Ченчев. Според него, ако идеята бъде реализирана в предвидения мащаб, Бургас ще има най-доброто спортно училище в България. В същото време днес гимназията чества своя 49-и рожден ден. ИЗТОЧНИК - ФЛАГМАН

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

И вие можете да помогнете на Люба, която обедини 5 бургаски гимназии

  • 30 Ное 2022
  • 122
Благотворителен волейболен турнир в Бургас обединява учители и ученици на 5 професионални гимназии – АЕГ „Гео Милев”, НЕГ „Гьоте”, ПГЧЕ „Васил Левски”, ППМГ „Акад. Никола Обрешков” и СУ „Константин Преславски”. Призивът е да помогнем на 23-годишната Люба Наумова, която се бори с рядко заболяване.

Никулденски детски базар ще се проведе в Библиотека „Пейо Яворов“

  • 30 Ное 2022
  • 106
Никулденски детски базар ще се проведе на 5 и 6 декември от 11.00 до 17.00 часа в Регионална библиотека “Пейо К. Яворов”. В събитието ще участват деца от НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Децата до 10 г. е добре по възможност да са с придружител.

С безплатно тестване и шествие ще бъде отбелязан в Бургас Световния ден за борба срещу СПИН

  • 30 Ное 2022
  • 109
По традиция на 1 декември Община Бургас, РЗИ-Бургас, БМЧК и Асоциацията на студентите медици /АСМБ-Бургас/ ще проведат кампания по повод Световния ден за борба срещу СПИН. Въпреки че светът е постигнал значителен напредък от края на 90-те години на миналия век, ХИВ продължава да бъде един от основните глобални проблеми в областта на общественото здраве.

Представят завладяващия спектакъл „Дамата с камелиите“ от Александър Дюма-син на бургаска сцена

  • 29 Ное 2022
  • 243
Дамата с камелиите“ на Александър Дюма - син е най-новата премиера на Варненския театър, с която на 30 ноември от 19.00 часа трупата ще гостува на сцената на НХК в Бургас.

Вземат спешни мерки за укрепване на пропадащата велоалея към „Сарафово“

  • 29 Ное 2022
  • 193
 Кметът Димитър Николов внесе извънредна докладна за спешно изготвяне на проект, с който да се конкретизират и остойностят мерките за укрепване на свлачището между Солниците и кв. „Сарафово“, заплашващо да събори в морето част от най-живописната и използвана бургаска велоалея. Тази сутрин общинските съветници подкрепиха неговото предложение.