« октомври 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас ще участва в европейски проект за намаляване на последствията от климатичните промени

Община Бургас ще привлече близо 600 хиляди евро безвъзмездна финансова помощ за реализирането на проект, свързан с подобряване на градоустройственото планиране и климатичните промени. Проектът е на тема „Преоценка на климатичната неутралност и качеството на градската среда в европейските крайбрежни градове“ „Revaluing Urban Quality Climate Nеutrality in European Waterfront Cities“ (Re-value) и се финансира по покана "Градоустройство и проектиране за справедливи, устойчиви и неутрални по отношение на климата градове до 2030 г." (HORIZON-MISS-2021-CIT-02-01) „Хоризонт Европа“. В рамките на проекта Re-Value девет европейски крайбрежни града, сред които и Бургас, ще демонстрират как климатичната неутралност и качеството на градската среда могат да бъдат приведени в съответствие чрез преоценяване на връзката им с крайбрежието и смекчаване потенциални неблагоприятни въздействия. В четирите водещи града - Алесунд, Брюж, Бургас и Римини, ще бъде приложен пилотен модел за интегрирано градоустройствено планиране за постигане на климатична неутралност и значително намаляване на парниковите газови емисии до 2030 г. В рамките на проекта Община Бургас ще разработи интелигентна информационна система за моделиране и оценка на климатичното въздействие на мерките, заложени при градското проектиране с възможност за визуализиране на сценарии. За територията на крайбрежната градска зона на община Бургас ще бъде изготвен пилотен проект, който чрез иновативни и природосъобразни решения да постигне климатична неутралност на градската среда. Предвидено е да се разработи каталог с добри практики и предложения за прилагане на природосъобразни, иновативни и зелени решения в градска среда, за да се намали уязвимостта от съществуващи и бъдещи заплахи, породени от климатичните промени. При реализирането на дейностите ще бъде разгледан и актуализиран Планът за интегрирано развитие на Община Бургас за периода 2021-2027. Проектът ще се реализира от консорциум, в който участват 26 партньора. Той е ръководен от Норвежкия университет за наука и технологии в град Алесунд, Норвегия. Партньорските организации са специализирани в прилагането на зелени решения и изпълнение на дейности, за адаптиране на градската среда и смекчаване на последиците от климатичните промени от държавите Норвегия, Белгия, Португалия, Турция, Румъния, Чехия, Хърватска, Италия, България.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

19 късометражни ленти от цял свят ще бъдат показани на фестивала „Карантината“ в Бургас

  • 05 Окт 2022
  • 193
С вход свободен, V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, с партньорството на Община Бургас, отправят покана към всички любители на седмото изкуство.

На вниманието на бургаския бизнес: Днес отварят процедура в помощ на малки и средни предприятия

  • 05 Окт 2022
  • 187
Процедурата по Национален план за възстановяване и устойчивост, която е за получаване на безвъзмездни средства чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели „Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия”, ще бъде обявена днес, 05.10.2022 г.

Орлин Горанов и Маргарита Хранова представят песни от „Златният Орфей“ в Операта

  • 05 Окт 2022
  • 169
За любителите на вечните песни, вълнували меломаните преди десетилетия и продължаващи да звучат актуално и днес, е създаден новият проект на Държавна опера – Бургас – „Златните песни от "Златният Орфей", който е фестивал емблема на световно ниво, на чиято сцена в курортен комплекс "Слънчев бряг" своето достойно място в съкровищницата на съвременната българска музика са заслужили незабравими песенни заглавия, част от които ще прозвучат и на 7‐и октомври от 19 часа в залата на Бургаската опера.

РУО – Бургас организира поредица от инициативи за Деня на учителя

  • 04 Окт 2022
  • 344
По повод Международния ден на учителя – 5 октомври, Регионалното управление на образованието - Бургас стартира кампания, чиято цел е да сложи фокус върху важността на труда на учителя и това, че всеки преподавател е важен.

Нов сайт показва какви са ползите от използването на геотермална енергия

  • 04 Окт 2022
  • 364
Нов интернет сайт представя принципа на отопление и охлаждане на сгради с геотермална енергия. Той е разработен в рамките на проекта на Община Бургас „Внедряване на ВЕИ чрез изграждане на геотермална термопомпена инсталация и реконструкция на отоплителна инсталация в детска ясла №3, гр. Бургас“.