Бургаски деца се запознаха с правилата по пътна безопасност

През дните на безопасността на пътя за децата - от 14 до 19 септември, бургаските деца и ученици се запознаха отблизо по интересен и забавен начин с правилата за движение. Инициативата е под патронажа на Иван Демерджиев- министър на правосъдието, организирана от Областна дирекция на МВР и Община Бургас.Мотото на кампанията на ROADPOL е „Остани жив! Пази живота!“. Стартът на инициативата беше даден на открита сцена „Охлюва“. В нея взеха участие учениците от школите към ЦПЛР-Бургас, които рисуваха на стативи по темата за безопасността на движението. Техните впечатления са от изнесена беседа по пътна безопасност от полицаи към Моторизирано звено ”Сигма”. Те запознаха децата с отличителните белези в униформата и действията на пътния полицай и заедно пресичаха пешеходни пътеки. Симпатичният инспектор Хитами /аниматор с маска на хипопотам/ също се включи активно в беседите и игрите. В кампанията се включиха също и деца от детските градини: ДГ "Вълшебство", ДГ "Иглика", ДГ "Моряче", ДГ "Ханс Кристиян Андерсен" и ДГ „Делфин“. При децата бяха : Цветелина Рандева- говорител на ОД на МВР и старши инспектор Николова от Пътна полиция. Те бяха придружени от полицаи от моторизираното звено „Сигма“, а инспектор Хитами помагаше малчуганите чрез забавните спортни игри да придобият нови познания.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Виенски блясък, изящни валсове и аристократична атмосфера с „Прилепът“ в четвъртък

  • 29 Ное 2023
  • 31
Празнична ще бъде атмосферата в залата на Бургаската опера – в четвъртък. Искрящото настроение – като пенливо шампанско от бала на Княз Орловски, е гарантирано на 30 ноември от 19 часа – със спектакъла на една от най‐обичаните оперети на Йохан Щраус‐син – "Прилепът".

Бургаските хора с увреждания с тържество за своя специален ден

  • 29 Ное 2023
  • 43
Бургаските хора с увреждания и потребители на социални услуги подготвят с помощта на Общината тържество за своя специален ден. Те ще се изявят с танци, песни, рецитации.

Димитър Николов отличи младите учители на Бургас за успешен старт в кариерата

  • 29 Ное 2023
  • 46
В навечерието на Никулден кметът на Бургас Димитър Николов отличи учителите, за които тази година е първа в тяхната преподавателска кариера. Събитието през последните години се превърна в традиция. Инициативата е на кмета Димитър Николов и има за цел да насърчи младите педагози да се развиват в своето професионално поприще.

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 293
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 257
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.