« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Показват в Бургас филма "АРКАТА. Мечти за напреднали", за големите артисти Кристо и Жан-Клод

Прожекция на филма "АРКАТА. Мечти за напреднали“ с автор журналистът Евгения Атанасова - Тенева е поредното интересно събитие, включено в програмата на „Фестивала на младите в изкуството” Вдъхновяващата лента е седмият филм на журналистката. Посветен е на световно признатите артисти Кристо и съпругата му Жан-Клод. Прожекцията ще се състои на 7 октомври, от 19.00 часа, в Конферентната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Входът е свободен. Известната журналистка ще разкаже спомени от срещите си с артистите. Евгения Атанасова е запален изследовател на творчеството на Кристо и Жан – Клод от 2005 година, когато отразява за БНТ проекта "Портите“ в Сентръл парк, Ню Йорк. Оттогава тя не пропуска големи събития, свързани с творческия тандем. Авторката разказва за необичайната 60-годишна история на проект, започнат в началото на 60-те и завършен през 2021 г. след кончината на твореца. Дава отговор на въпроса: как става възможно да се случи всичко това, защото произведенията на Кристо имат не само грандиозен мащаб, но включват и редица неподозирани измерения, логистика, социални фактори, политически преговори. Режисурата и монтажът на филма са на Владимир Цветанов, оператор е Любен Бързаков. Второто издание на инициативата „Фестивал на младите в изкуството” ще предложи вдъхновяващи порции литература, изобразително изкуство, кино и музика до 9 октомври. В рамките на събитието ще „грейне” фасадата на Графичната база. Проектът в черно-бели цветове е дело на Живка Райкова и ще бъде претворен от студенти на Националната художествена академия под напътствията на д-р Любомир Драганов. Акцент в афиша е и „Литературно матине”, което ще събере талантите на Бургас. Младежи от различни възрасти ще представят специално подготвени произведения в литературните жанрове есе, лирика и проза на 9 октомври, неделя, от 16.00 часа, в залата на Das Marina Hotel Burgas.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Представят програмите по тонрежисура и виртуални студийни технологии на Филиала на Софийския университет в Бургас

  • 21 Мар 2023
  • 101
В сряда, 22 март, ще бъдат представени учебните програми по тонрежисура и виртуални студийни технологии, които ще се изучават от тази есен във Филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в Бургас. Събитието ще започне от 16.30 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“.

Кметът Димитър Николов поздравява социалните работници по случай професионалния им празник

  • 21 Мар 2023
  • 106
Кметът Димитър Николов поздравява всички социални работници по случай професионалния им празник:

Отворен е приемът на песни за фестивала „Бургас и морето 2023“

  • 21 Мар 2023
  • 91
Всички талантливи автори на българска музика могат да подават своите песни за Национален конкурс за песен "Бургас и морето 2023“.

Колежът по туризъм и Община Бургас обменят идеи за нови туристически маршрути

  • 20 Мар 2023
  • 407
Разработване на нови градски туристически маршрути и активно участие на преподаватели и студенти в провеждането на публични събития от календара на Община Бургас. Около тези съвместни дейности се обединиха представители на морската община и от Професионално направление Туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Бургазлии могат да помогнат за преброяване на врабчетата в България

  • 20 Мар 2023
  • 295
На 20 март всяка година хора от цял свят отправят поглед към една любима и близка до домовете ни птица – врабчето. На този ден Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) дава старт на кампанията „Ние броим врабчетата“.