« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Компютърната гимназия приключи успешно работата си по проект за изграждане на интелигентни градове

Посещавайки множество екологични институции, учениците събраха данни за проблемите на околната среда, за да разберат какви дейности са необходими за справяне със съществуващите проблеми. По проекта бе създадена ботаническа градина в училищния двор, за да могат учениците да се грижат за определени видове растения и да открият кои от тях виреят най-добре в района. Възпитаниците на ПГКПИ поставиха сензори за наблюдение от разстояние за измерване на температура, влажност, замърсяване на въздуха и поливане. Учениците търсиха избрани локации в градската среда, за да подчертаят полезните екологични фактори за създаване и предлагане на интелигентни и устойчиви решения. Иновативната практика в дигиталната област бе практикувана чрез различни методи и подходи, като презентации в стил Pecha Kucha, използване на някои интернет платформи като Canva, Word press, Рadlet и др., използване на карти на Google maps, видеоклипове за инструкции. Важна част за учениците бе преминаването на курса на мрежовата академия на Cisco – „Интернет на нещата“, свързано с приоритета ИКТ – нови технологии – дигитални компетенции. Общата цел на проекта беше прилагането на знанията на учениците там, където модерните технологии и бързият градски ритъм се срещат, съжителстват и правят градовете по-зелени и по-добри места за живеене и проспериране. Умните градове обещават наблюдение в реално време, анализ и подобряване на вземането на решения в града. Настоящите градски общности реагират в реално време спрямо променящото се време, часове от деня и исканията на гражданите. Технологията има силата да помогне на хората да получат интегрирани решения, да бъдат по-отзивчиви и да подобрят живота си. Чрез проекта „Градове на бъдещето – интелигентни и устойчиви решения“ училището успя да подобри знанията на учениците за природата и технологиите, да опита да произведе интелигентни екологични решения и да подкрепи местните власти и бизнеса с екологични съвети.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 216
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 173
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.

Министър Пулев ще открие бизнес и инвестиционен форум в Бургас с български и турски компании

  • 22 Мар 2023
  • 200
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие в Бургас бизнес и инвестиционен форум за българо-турските икономически отношения, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на иновациите и растежа.

Представят програмите по тонрежисура и виртуални студийни технологии на Филиала на Софийския университет в Бургас

  • 21 Мар 2023
  • 442
В сряда, 22 март, ще бъдат представени учебните програми по тонрежисура и виртуални студийни технологии, които ще се изучават от тази есен във Филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в Бургас. Събитието ще започне от 16.30 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“.

Кметът Димитър Николов поздравява социалните работници по случай професионалния им празник

  • 21 Мар 2023
  • 502
Кметът Димитър Николов поздравява всички социални работници по случай професионалния им празник: