« декември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Компютърната гимназия приключи успешно работата си по проект за изграждане на интелигентни градове

Посещавайки множество екологични институции, учениците събраха данни за проблемите на околната среда, за да разберат какви дейности са необходими за справяне със съществуващите проблеми. По проекта бе създадена ботаническа градина в училищния двор, за да могат учениците да се грижат за определени видове растения и да открият кои от тях виреят най-добре в района. Възпитаниците на ПГКПИ поставиха сензори за наблюдение от разстояние за измерване на температура, влажност, замърсяване на въздуха и поливане. Учениците търсиха избрани локации в градската среда, за да подчертаят полезните екологични фактори за създаване и предлагане на интелигентни и устойчиви решения. Иновативната практика в дигиталната област бе практикувана чрез различни методи и подходи, като презентации в стил Pecha Kucha, използване на някои интернет платформи като Canva, Word press, Рadlet и др., използване на карти на Google maps, видеоклипове за инструкции. Важна част за учениците бе преминаването на курса на мрежовата академия на Cisco – „Интернет на нещата“, свързано с приоритета ИКТ – нови технологии – дигитални компетенции. Общата цел на проекта беше прилагането на знанията на учениците там, където модерните технологии и бързият градски ритъм се срещат, съжителстват и правят градовете по-зелени и по-добри места за живеене и проспериране. Умните градове обещават наблюдение в реално време, анализ и подобряване на вземането на решения в града. Настоящите градски общности реагират в реално време спрямо променящото се време, часове от деня и исканията на гражданите. Технологията има силата да помогне на хората да получат интегрирани решения, да бъдат по-отзивчиви и да подобрят живота си. Чрез проекта „Градове на бъдещето – интелигентни и устойчиви решения“ училището успя да подобри знанията на учениците за природата и технологиите, да опита да произведе интелигентни екологични решения и да подкрепи местните власти и бизнеса с екологични съвети.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Днес обявяват годишните литературни награди на Община Бургас на тържествена церемония в Операта

  • 02 Дек 2022
  • 319
Годишните литературни награди на Община Бургас – плакети „Христо Фотев” за поезия и „Петко Росен” за проза, както и „Пегас“ за поезия, проза или литературна критика, ще бъдат оповестени на тържествена церемония днес, 2 декември, петък, от 18 ч.в Държавна опера – Бургас, фоайе, 2 етаж.

Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко

  • 02 Дек 2022
  • 214
Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала „Бойчо Брънзов“ потребителите от социалните центрове и услуги в Бургас се включиха в спектакъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургазлиите, които ще получат почетни награди на Никулден

  • 02 Дек 2022
  • 221
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще се увеличи с още един. Към тях ще се присъедини композиторът, педагог и диригент Милена Добрева. Още няколко заслужили бургазлии ще получат заедно с нея почетни награди на тържественото никулденско заседание на местния парламент, което ще започне от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК.

На Никулден рибен курбан ще раздават на 5 места в Бургас

  • 01 Дек 2022
  • 526
Спазвайки традицията, Община Бургас подготвя хиляди порции рибен курбан, който ще бъде раздаден безплатно на Никулден за здраве и берекет. Ще бъде сготвена богата чорба. В нея ще има сафрид, чернокоп, паламуд и скумрия. Ще се раздават още риба на скара и по чаша вино.

Празничен ваучер за къпане в римската баня на „Акве калиде“ или посещение в Ченгене скеле

  • 01 Дек 2022
  • 403
Декември започва с много настроение и подготовка за предстоящите празнични дни. Ако все още не сте запълнили списъка с подаръци, заложете на жест, който носи емоция. Подарете незабравимо преживяване за цялото семейство и приятели с подаръчен ваучер. Той може да ви отведе до остров Света Анастасия, Ченгене скеле и „Акве калиде“.