« март 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учениците от АЕГ "Гео Милев" призоваха "Да се събудим за словото на будителите"

За пореден път възпитаниците на половинвековното училище се преклониха пред нравствения подвиг на плеяда смели, честни и родолюбиви мъже и жени, помогнали със слово и оръжие на народа ни да се събуди от мрака на робството и незнанието, и успели не само да съхранят паметта за славното минало, но и да отвоюват достойното бъдеще на нас, българите. В началото на събитието прозвучаха стихове, посветени на народните будители, в изразителното изпълнение на водещите Розали Павлова и Денислав Драчев. Проведе се викторина в три части. В първата част 42 участници, разпределени в 8 отбора, трябваше за определено време да разпознаят творба /поезия, проза, публицистика/ и нейния автор по откъс от произведение. Във втората част учениците бяха провокирани да отговорят на въпроса кой е творецът народен будител, след като чуят биографични бележки за него. Участниците имаха задача за бонус точки – да подредят в художествената им последователност откъси от лирически произведения, познати и като революционно-патриотични песни. Материалите за двете части на викторината бяха подготвени и представени от членовете на Литературното общество. В последната част отборите бяха поставени пред ново предизвикателство – да разпознаят кои са народните будители на портретите, нарисувани от членовете на ателие „Изобразително изкуство – култура и традиции“. На финала беше предоставена възможност на всички присъстващи да дадат своя глас за едно от изображенията, подготвени от младите художници, като авторът, събрал най-голям брой одобрения, ще получи специална награда.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАТВАРЯТ ЗА МЕСЕЦ ЧАСТ ОТ УЛ. „РАЙНА КНЯГИНЯ“ ЗА ВИК РЕМОНТ

  • 01 Мар 2024
  • 226
Във връзка с дейности по реконструкция на ВиК мрежата на град Бургас, на 05.03.2024 г. – вторник, за месец се въвежда временна организация на движението по ул. „Райна Княгиня“.

Областният управител организира съвместна среща за търсене на възможности Бургаското летище да развие пълния си потенциал

  • 01 Мар 2024
  • 223
Областният управител Пламен Янев организира работна среща във връзка с намаляването на полетите от и до Летище Бургас. Тя ще се проведе в Областна администрация на 15 март /петък/.

Омбудсманът алармира: Текстове в наредбата за цените на електроенергията нарушават правата на потребителите

  • 01 Мар 2024
  • 191
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по Проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 14 март 2017 г. за регулиране на цените на електрическата енергия (НРЦЕЕ), в което алармира за текстове, които създават предпоставки за нарушаване правата на потребителите на електрическа енергия.

ПЪТУВАМЕ С КОРАБЧЕ ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ НА 3 И 4 МАРТ

  • 01 Мар 2024
  • 191
Новият месец започва с атрактивни предложения за всички жители и гости на Бургас. В празничните дни, 3 и 4 март, можете да посетите любимия на всички остров Света Анастасия!

С филм за бургаския театър започва 22-рият “София филм фест на брега"

  • 01 Мар 2024
  • 277
Тазгодишното издание е посветено на големия театрал, съмишленик, приятел и един от основоположниците на “София филм фест на брега” Борислав Чакринов Два филма ще бъдат показани след церемонията по откриване на филмовия фест в Бургас.