« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учениците от АЕГ "Гео Милев" призоваха "Да се събудим за словото на будителите"

За пореден път възпитаниците на половинвековното училище се преклониха пред нравствения подвиг на плеяда смели, честни и родолюбиви мъже и жени, помогнали със слово и оръжие на народа ни да се събуди от мрака на робството и незнанието, и успели не само да съхранят паметта за славното минало, но и да отвоюват достойното бъдеще на нас, българите. В началото на събитието прозвучаха стихове, посветени на народните будители, в изразителното изпълнение на водещите Розали Павлова и Денислав Драчев. Проведе се викторина в три части. В първата част 42 участници, разпределени в 8 отбора, трябваше за определено време да разпознаят творба /поезия, проза, публицистика/ и нейния автор по откъс от произведение. Във втората част учениците бяха провокирани да отговорят на въпроса кой е творецът народен будител, след като чуят биографични бележки за него. Участниците имаха задача за бонус точки – да подредят в художествената им последователност откъси от лирически произведения, познати и като революционно-патриотични песни. Материалите за двете части на викторината бяха подготвени и представени от членовете на Литературното общество. В последната част отборите бяха поставени пред ново предизвикателство – да разпознаят кои са народните будители на портретите, нарисувани от членовете на ателие „Изобразително изкуство – култура и традиции“. На финала беше предоставена възможност на всички присъстващи да дадат своя глас за едно от изображенията, подготвени от младите художници, като авторът, събрал най-голям брой одобрения, ще получи специална награда.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 165
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 140
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.

Министър Пулев ще открие бизнес и инвестиционен форум в Бургас с български и турски компании

  • 22 Мар 2023
  • 157
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие в Бургас бизнес и инвестиционен форум за българо-турските икономически отношения, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на иновациите и растежа.

Представят програмите по тонрежисура и виртуални студийни технологии на Филиала на Софийския университет в Бургас

  • 21 Мар 2023
  • 412
В сряда, 22 март, ще бъдат представени учебните програми по тонрежисура и виртуални студийни технологии, които ще се изучават от тази есен във Филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в Бургас. Събитието ще започне от 16.30 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“.

Кметът Димитър Николов поздравява социалните работници по случай професионалния им празник

  • 21 Мар 2023
  • 465
Кметът Димитър Николов поздравява всички социални работници по случай професионалния им празник: