На 1 април започва прием на проекти по общинската програма за подпомагане на стартъпи

На 01.04.2023 г. започва приемането на проекти по програмата на Община Бургас за подпомагане на стартиращи предприятия. Допустими участници ще бъдат физически или юридически лица, регистрирани по Търговския закон, като това се е случило до 3 години преди датата на кандидатстване. Те трябва да отговарят на условията за микро или малък бизнес, екипи от минимум 2 (две) физически лица, както и ученици от Бургас на възраст над 16 години. Подаването на проекти ще е изцяло по електронен път, чрез попълване на формуляр през интернет страницата на ДЗЗД Бизнес инкубатор – Бургас: https://business-burgas.com/. Проектите трябва да се реализират и развиват за първи път на територията на община Бургас, да въвеждат устойчиви, прагматични решения, интегриращи икономически, социални и екологични градски теми; да предлагат конкретно решение за даден градски проблем и да предвиждат безвъзмездно ползване от бургазлии. Вариантите за получаване на финансова подкрепа са различни, в зависимост от етапа на проектните идеи. Освен пакети за стартиращи предприятия, е предвидено и финансиране в размер до 5000 лв., с което да се покрие до 50 % от стойността на проекта. За екипи от ученици не се изисква самоучастие. Срокът за приемане на заявления е до 05.05.2023 г., след което ще се извърши оценка и класиране от Постоянната комисия за управление на заложените средства в общинския бюджет за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на община Бургас. Подробна информация е публикувана в интернет страницата на Бизнес инкубатор – Бургас: https://business-burgas.com/. Телефонен номер за въпроси и разяснения по процедурата – 0879 017 664.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 525
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 490
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 492
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 773
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 743
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.