« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Наградиха отличниците в състезанието по английски език за петокласници "Let`s Have Fun"

Клас – "Let`s have fun". Надпреварата се организира от Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие. „Този ден е специален, защото когато започвахме преди седем години програмата за чуждоезиково обучение на Община Бургас, беше много трудно – имаше хора, които се съмняваха в резултатите. Но, искам да ви уверява, че следя резултатите ви и те са отлични. Това ни вдъхновява да разширим още програмата. Знайте, че времето, което отделяте, за да учите английски език, е инвестиция във вашето бъдеще. Благодаря на вашите преподаватели и родителите ви“, сподели кметът Димитър Николов. Състезанието по английски език се провежда за трети път, но за първа година е ориентирана към петокласниците. В него взеха участие общо 278 ученици от 22 училища. Наградите връчи лично кметът на Бургас Димитър Николов. Класираните на първо място деветима петокласници бяха наградени с грамота, златен медал и парична награда. 20 ученици се наредиха на второ място и получиха грамота, сребърен медал и право на участие в летен интензивен езиков курс. Третото място заеха 23-ма от участниците и бяха отличени с грамота, бронзов медал и право на участие в летен езиков курс, а 14 – получиха поощрителна награда и грамота за много добро представяне. В отборното класиране най-добри резултати показаха петокласниците от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“, следвани от тези в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „П. Р. Славейков“. Те получиха отборна купа, грамота и еднодневна екскурзия. Гостите в залата бяха поздравени от талантливата Ния Стоянова от вокална група към ЦПЛР-Бургас с музикален педагог Милена Добрева. На събитието присъстваха още проф. д-р Севдалина Турманова - председател на Общинския съвет, Йорданка Ананиева – заместник-кмет „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“, инж. Виолета Илиева – председател на Постоянната комисия по образование и вероизповедания, учители и родители.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За по - малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари

  • 17 Май 2024
  • 318
В нея е имало 15 000 лв; Сюжетът се развива като на кино

Близо 458 млн. лв. публични средства са инвестирани в неправителствения сектор през 2023 г.

  • 17 Май 2024
  • 295
Почти 458 млн. лв. публични средства са получили юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) през 2023 г. от националния бюджет, европейски и други програми.

ПРОВЕДЕНИ СА РАЗПИТИ И СА НАЗНАЧЕНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО С УЧАСТИЕ НА АВТОМОБИЛ НА НСО, РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПОД НАДЗОРА НА ВОЕННО-ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-СЛИВЕН

  • 17 Май 2024
  • 285
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г. пътнотранспортно произшествие с участие на автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на първокласен път от гр. Добрич за гр. Варна, непосредствено преди гр. Аксаково.

Трима членове на БАН с Почетния знак на президента

  • 17 Май 2024
  • 288
С Почетния знак на президента бяха удостоени акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева и чл.-кор. д.н. Иван Гранитски. Тържествената церемония по награждаването на дейци на образованието, науката, културата и изкуството се проведе на 16 май в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ИЗБИРАХА МЕЖДУ „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“ И ЕСЕ ЗА МЪЛЧАНИЕТО

  • 17 Май 2024
  • 288
Интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса“ в „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие“. Това се падна на зрелостниците на 41. въпрос на матурата по български език и литература днес. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават.