« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Емоционално откриване на изложбата за 24 май, Милена Казакова получи приза "Млад художник" на Бургас

Милена Казакова получи отличието " Млад художник" на Бургас за 2023 година. Тя бе номинирана заедно с Петя Димитрова. "Честит да е 24 май – най светлият и обичан български празник, изразяващ стремежите ни за духовна независимост и просвещение. „Млад художник” е награда, която носи престиж на всеки отличен автор. Събитие, което показва, че Бургас има разпознаваема и ярка творческа общност, в която е добре дошъл всеки талантлив художник. Радвам се, че младите имат своя успешен път - от профилираните гимназиални паралелки, през Филиала на НХА – Бургас, художниците продължават към галериите, за да подреждат своите изложби! ", каза в приветствието кметът на Бургас Димитър Николов. Милена Казакова получи емоционален поздрав от малката си дъщеря, което развълнува всички гости. Наградата " Млад художник" е учредено на името на големия творец Руси Стоянов. Милена Казакова получи приза в галерията на Дружеството на бургаските художници от кмета Димитър Николов. Веднага след това председателят на Дружеството Добрин Вътев откри традиционната изложба, по повод 24 май на 55 автори -както утвърдени майстори, така и млади художници. Официални гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет - Севдалина Турманова, кметът на Малко Търново - Илиян Янчев, зам. кметът по "Култура, туризъм и спорт" на Община Бургас - Диана Саватева, проф. Светозар Бенчев, д-р Антонио Душепеев. Сред официалните посетители на изложбата бяха и гости от САЩ и Индия, които проучват възможностите за туризъм в Бургас и региона,като градът ни е сред най-предпочитаните дестинации.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Обсъдиха опазването на природното богатство в Мандренското езеро

  • 06 Юни 2023
  • 114
Мандренското езеро е един от природните феномени и съхраняването на богатото му биоразнообразие е отговорност на всички страни, които имат отношение по този въпрос.

Миден уикенд от 9 до 11 юни представя най-вкусните бургаски изкушения

  • 06 Юни 2023
  • 125
И тази година тематичните уикенди от събитийния календар на Община Бургас ще предложат изкушения за любителите на морската храна. На хоризонта се задава традиционният Миден уикенд – от 9 юни (петък) до 11 юни (неделя).

Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота

  • 05 Юни 2023
  • 371
За поредна година водолази ще почистят морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия. Събитието "Чистото Черно море 2023“ ще се проведе на 10 юни (събота). То винаги се превръща и в атракция за посетителите. В екологичната акция ще се включат представители на СНЦ „Приятели на морето“.

Бургаски любители на фантастиката учредиха клуб

  • 05 Юни 2023
  • 353
Утре, вторник, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Мястото е новата библиотека. Началото – в 18.45 часа. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари.

213 проекта за саниране на жилищни блокове подаде Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 05 Юни 2023
  • 369
Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България и е първенец в страната по подадени проектни предложения.