Служител на Заки от „Авеню“ е изнудвал продавачи на ментета в Слънчев бряг

Служител на Заки от „Авеню“ е изнудвал продавачи на ментета в Слънчев бряг Бургас Велизар Соколов- Заки
Собственичка на магазин в Обзор подала сигнал срещу 66-годишният Милан, след като е дала 1500 лв. за „такса спокойствие".

Служителят на фирмата „Арсис консултинг“ – 66-годишният Милан от София, е изнудвачът, който събирал „такса спокойствие“ от обекти в курортите на територията на община Несебър, научи Флагман.бг. Фирмата е на Велизар Соколов, известен като Заки от дует „Авеню“.

Компанията се занимава със защита на търговските марки. Вместо да изпълнява дейността си, служителят изнудвал търговците.

Последната жертва на мъжа е 37-годишна собственичка на търговски обект в Обзор. Тя дала 1500 лева с обещанието от софиянеца да не упражнява правата си като представител на защитените търговски марки и да си продава на спокойствие.

Жената алармирала за случая служителите на отдел „Икономическа полиция”, които съвместно с колегите си от ОДМВР-Варна спрели за проверка и личен обиск 66-годишния софиянец. В него е намерена дадената парична сума.

Милан започнал още в началото на активния сезон през 2022 година да събира „такса спокойствие“ от търговски обекти по Южното Черноморие, предлагащи дрехи и аксесоари ментета. Той обещавал на търговците да не бъдат проверявани и артикулите им изземвани при предстоящите проверки. И през този сезон 66-годишния софиянец решил да приложи изпитаната схема.

„Арсис консултинг“ е мощна фирма, защитаващи търговски марки за територията на България. Тя е една от малкото у нас, която изпълнява тази дейност. Имат представители в страната и в чужбина. Офисът им в Бургас е зад Старата поща. Именно Милан е отговарял за Бургаския регион, в частност за община Несебър, където се намира и най-големият курорт Слънчев бряг. На всеки простосмъртен е ясно, че там е пълно с обекти с фалшиви стоки на различни марки, внесени от Турция.

Предстои на софиянеца да му бъде повдигнато обвинение. Той е задържан за 24 часа, но се очаква Прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното му задържане. Тепърва ще стане ясно дали ръководството на фирмата е наясно как служителите им печелят на гърба на търговците и позволяват да съсипят реномето на компанията.
www.flagman.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 550
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 511
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 513
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 796
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 766
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.