Бургас отбелязва Деня на народните будители с кампания по кръводаряване, факелно шествие, концерт и изложба

Инициативата се организира съвместно от Община Бургас, УМБАЛ Бургас и Асоциацията на студентите по медицина в България – Бургас /АСМБ-Бургас/ и цели насърчаване на кръводаряването, повишаване ангажираността на обществото и привличане на нови кръводарители. Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба. Манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя. Важно е да се отбележи, че преди даряването на кръвта е препоръчително да сте хранително наситени и добре хидратирани. За участие в кампанията по кръводаряване, можете да се запишете на следния онлайн формуляр: https://s.shopeee.com/Ol0N Следващата проява по повод Деня на будителите е факелното шествие на Търговската гимназия, в което по традиция в последните години се включват редица бургаски училища. Тази година шествието под надслов ,,Факелът на познанието” ще тръгне на 1 ноември от 17.30 часа от площад „Тройката“ до площад „Атанас Сиреков“ и ще бъде подкрепено от учители и ученици от Руската гимназия, ПГ по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ и АЕГ „Гео Милев“. Изложба на Центъра за подкрепа на личностното развитие и СУ „Константин Петканов“ участват в изложба по покана на Регионално управление на образованието по повод празника Деня на будителите. Изложбата ще бъде експонирана до 02 ноември в сградата на РУО-Бургас. В изложбата участват творби на ученици от различни възрасти, изпълнени с разнообразни техники. В творбите са пресъздадени ликовете на мнозина исторически личности, помогнали на народа да се събуди от мрака и незнанието. На 3 ноември от 17.30 часа ще се проведе награждаването на участниците в конкурса за ученическа рисунка и литературна творба по повод Деня на будителите - на тема „Родолюбие и милосърдие - благодетелят на Бургас Александър Георгиев - Коджакафалията“ в храм „Света Богородица“. В събота, 4 ноември, от 18.00 часа концерт „С песен в сърцата“ на Народен хор „Трепетлика“, ДФФ „Шарени гайтани“ и приятели в Дом на културата НХК.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 569
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 531
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 531
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 815
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 784
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.