« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Изгубихме голямата треньорка по художествена гимнастика и почетен гражданин на Бургас Златка Пърлева

„С голямо прискърбие посрещнах новината за кончината на една от най-големите треньорки в художествената ни гимнастика Златка Пърлева. Това е личност, която със силата на своя характер и невероятен талант е прославяла много пъти името на страната ни по целия свят. Тя възпита поколения състезателки, които с успехите си на свой ред носеха гордост за всички нас. Бургас винаги ще ѝ бъде признателен и ще пази нейната памет“, каза кметът Димитър Николов. Златка Пърлева извежда българския национален ансамбъл на Световните първенства Базел '77 до сребърен медал, Лондон '79 - бронзов медал, Мюнхен '81 - златен медал ; на Европейските първенства в Мадрид '78 - златен медал, Амстердам '80 - златен медал, Ставангер '82 - сребърен медал; на турнира за с Световната купа в Белград '83 - сребърен медал. Освен в България, Златка Пърлева предава своя опит в Канада, Ма­лайзия, Испания, Полша, Норве­гия, Гърция, САЩ и др. За големия ѝ принос към худо­жествената гимнастика е наг­раждавана с редица правителст­вени ордени и медали. Удостоена е със званието „Почетен гражданин на Бургас“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 156
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 140
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 363
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 358
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 353
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.