« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Още две бургаски училища ще имат нови спортни площадки

В момента асфалтовата настилка в дворовете на тези бургаски училища не отговаря на съвременните изисквания за провеждане на часове по физкултура и спортни занимания. Дейностите включват отстраняване на износения асфалт, полагане на основи и на специализирана спортна настилка, разчертаване, доставка и монтаж на оборудване за спортните площадки. На мястото на остарялата спортна инфраструктура в дворното пространство на АЕГ „Гео Милев“ ще бъде изградена нова комбинирана спортна площадка, която ще включва две игрища за волейбол с общ размер 26 м. на 32 м., писта за бягане на дълги разстояния и спринт с 3 коридора с дължина 60 м. и широчина 5 м., ударопоглъщаща настилка и маркировка. Общият размер на предвидената за изграждане спортна площадка ще бъде 1310 кв. м. В двора на СУ „Константин Петканов“ е предвидена за изграждане спортна площадка с размер 800 кв. м., а дейностите включват ремонт на комбинирано игрище за футбол и хандбал. Там ще бъде положена нова настилка, тип „изкуствена трева“, а площадката ще бъде оборудвана с комплект футболни врати, мрежа и ъглови флагчета, които ще предоставят възможност за реализиране и на двата спорта. Изграждането на новите площадки в двете бургаски училища ще осигури качествени и съвременни терени, които ще бъдат използвани от над 1500 ученици за провеждане на занимания на открито в часовете по спорт и в свободното си време.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 152
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 138
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 361
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 355
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 351
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.