« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Експерти от МРРБ запознаха бургаския бизнес с възможностите за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество

Програмата (ИНТЕРРЕГ VI-A) ИПП България – Турция 2021-2027, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на Община Бургас. Експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството представиха подробна информация за целите и специфичните изисквания на поканата, допустимостта на кандидатите, дейностите, разходите, практически насоки за успешно разработване на проектните идеи и попълване на необходимите документи за кандидатстване. Събитието премина при голям интерес. Присъстваха представители на български малки и средни предприятия в сектора на производството и услугите, както и представители от Къркларели, Турция. По време на срещата бяха задавани въпроси от страна на присъстващите, което породи оживена дискусия. Основната цел на проявата е подпомагането на бизнеса в намирането на партньори за участие в проектите, което е задължително условие за кандидатстването по програмата. Общата цел на програмата е укрепване на териториалното сближаване на трансграничния регион България-Турция, като се предостави подкрепа за повишаване конкурентоспособността на местната икономика, дигитална и зелена трансформация и разширяване на достъпа и подобряване на качеството на услугите от общ интерес. Това включва още намаляване на замърсяването и негативните ефекти от изменението на климата, както и подкрепа за съвместни действия за институционално сътрудничество за укрепване на доброто управление на миграцията в трансграничния район. Фирми, които проявяват интерес и отговарят на условията, могат да кандидатстват. Подробна информация за проекта можете да видите на: https://ipa-bgtr.mrrb.bg/en.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 154
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 139
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 362
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 357
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 352
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.