« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Семинар на тема „Предизвикателствата пред читалищата днес“ ще се проведе в Бургас на 16 февруари

Основен лектор ще е изпълнителният директор на Фондация „Народни читалища“ и бивш зам.-министър на културата с ресор „Читалища“ – г-н Юрий Вълковски. В събитието ще участват също представители на Община Бургас. Междувременно кметът Димитър Николов пое ангажимент през следващите 4 години да бъдат обновени десет и повече бургаски читалища. По време на срещата ще стане въпрос и за тях. Основни акценти на семинара: * Одобряване от Министерския съвет и внасяне в Народното събрание на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за народните читалища; * Създаване на национална програма за обновяване на сградния фонд и сценична механизация и техническо оборудване на читалища и възвръщането на ролята им като уникални средища за културни, образователни и други мероприятия. Теми на дискусия от широкия кръг представители на читалищните деятели в Област Бургас ще бъдат: * Подкрепа за читалищната общност сама да създаде стандарти за читалищната дейност, в нейното многообразие от любителското творчество до краеведските дейности; * Анализ на механизма на финансиране; * Обмяна на опит, стимулиране на иновациите чрез успешни примери; * Популяризиране на добрите читалищни примери. Модератори на бургаското събитие ще бъдат ст. експерт Велислава Биволарова и ст. експерт Калина Кунева. Срещите са съгласувани с Комисията по култура и медии в Народното събрание и Министерство на културата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 156
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 140
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 363
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 358
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 353
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.