ПРАВЯТ ТРЕНИРОВКА ЗА СПЕШНА ПОМОЩ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ПРЕД ММЦ – БУРГАС ЗА ДЕНЯ НА ЗДРАВЕТО

Инициативата ще премине под надслов „Призвание: Здраве” и концентрира вниманието върху лекарите, парамедиците, медицинските сестри, акушерите и всички, свързани по един или друг начин с медицинската професия. Целта е младите хора да се запознаят с характеристиките, предимствата и значението на тяхното призвание, както и да научат повече за възможностите за придобиване на медицинско образование в Бургас. Инициативата се осъществява в партньорство с: Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, Сдружение Младите лекари - Бургас, Сдружение на парамедиците в България, Български младежки червен кръст – Бургас, Регионална здравна инспекция – Бургас и Национален алианс на хората с редки болести. „Призвание: Здраве” ще се проведе на 7 април (неделя), от 10.30 часа, на площада пред Младежки международен център – Бургас. Събитието ще бъде отворено за всички, а входът е свободен. Посетителите ще имат възможност да се потопят в динамичния свят на медицината чрез реалистична симулация на инцидент с пострадало при земетресение лице и демонстрация по оказване на спешна помощ, посредством специализирана линейка. Партньорските организации ще представят разнообразните лекарски пособия, разказвайки за тяхната роля и значимост в процеса на диагностика и лечение. Предвидено е и провеждането на томбола с награди, осигурени от организаторите. * Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 162
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 149
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 161
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 156
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 152
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.