Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

Стойността на проекта е 730 000 лева и е по програма “ОБразование”. Целта е да се даде допълнителна професионална подготовка на учениците в модернизирана учебна среда С реализацията на заложенаната дейност ще бъдат осигурени съвременни условия за по-атрактивно и мотивиращо обучение на учениците, с гарантиран равен достъп, без дискриминация и разделение по отношение на пол, раса и вероизповедание. Дейностите ще се изпълни на три етапа: – първи етап – работни срещи на екипа от гимназията с партньорите: – втори етап – изпълнение на изготвения план в първия етап, който включва семинари, уъркшопи, произвоствени екскурзии, срещи на място; -трети етап – обратна връзка. В рамките на проекта се цели подобряване на връзката ученик – училище – родител – работодател и популяризиране на система на обучение. Ще бъдат определени области за пробно стажуване,подготовка за преход в дуално обучение; утвърден график и сключени договори; закупуване на работни и предпазни облекла, и лични предпазни средства за учениците; издаване на сертификат за участие в пробното стажуване. Предвидено е и изплащане на стипендия на учениците преминали през пробно стажуване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 14
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 32
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 63
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график:

Агенцията по заетостта започва да приема заявления за обучения с ваучери за заети лица

  • 27 Май 2024
  • 65
От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”.

МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ ОЧАКВА ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 27 Май 2024
  • 82
Морско пътешествие до КТК „Ченгене скеле“ очаква децата на 1 юни