ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

Създаване на Иновативна Екосистема за Устойчиво икономическо развитие и Туризъм чрез изпълнение на интегрирани инвестиции в Образование, Наука и Технологии“. Това бе обявено по време на общественото обсъждане на проекта, в който водещ партньор е Община Бургас. На събитието присъстваха зам.-кметовете на Община Бургас Весна Балтина, Станимир Апостолов, Михаил Ненов и Манол Тодоров, представители на университетите в Бургас, директорът на РИМ – Бургас д-р Милен Николов, експерти, общински съветници, журналисти и заинтересовани лица. „Цялата концепция е изградена така, че да извлечем най-доброто от историческото минало, като използваме това, което имаме в момента. Всъщност инвестициите ще бъдат насочени към най-важното, което имаме – това са нашите деца, нашите младежи, които са нашето бъдеще.“, каза при представянето на концепцията Весна Балтина. Това е концепция, която не само отговаря на визията на Община Бургас за периода 2021 – 2027 година, а и на всички стратегически цели на администрацията. Тя отговаря и на новата ни политика, която е свързана с демографията, допълни Балтина. Целта е чрез инвестиции да се симулира научният потенциал, младежката заетост, средното образование и университетското образование. Концепцията предвижда изграждането на международен академичен център. Той ще разполага с учебна сграда, библиотека, студентски общежития, заведение за хранене, зона за спорт. Предвижда се всички сгради в кампуса да бъдат изградени по най-съвременни технологии, с енергоспестяващи системи, зелени площи. Преминаващите етапа на административно съответствие и допустимост концепции за интегрирани териториални инвестиции подлежат на публични консултации и допълнителна приоритизация от страна на Звеното за предварителен подбор и разширения състав на Регионалния съвет за развитие.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 56
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 77
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 83
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 94
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: