Провеждат акция "Капачки за бъдеще" тази неделя в Бургас

Целта е със събраните средства от предаването на пластмасата да се закупи медицинска апаратура за поне 20 детски, родилни и неонатологични отделения в цялата страна. Събраните капачки и кенчета може да предадете на паркинга на Билла до кръговото кръстовище на "Трапезица", съобщи Иво Попов, координатор на „Клуб за бъдеще“ – Бургас: „Трябва да знаете, че това което събираме са капачки, които трябва да са с номера от вътрешната страна на капачката 2 и 5 - капачки от вода, безалкохолни, бира, препарати, омекотители, мляко, сокове и др. Шишенца от колаген, лекарства, хранителни добавки не се събират и предават, тях може да изхвърлите в жълтите контейнери. Приемат се и алуминиеви кенчета. Те трябва да имат номер ALU 41 в триъгълниче в долния край на опаковката.“ Търсят се и доброволци за кампанията, които да помагат с преглеждането на предадените капачки, да ги пресипват в биг бегове, да мачкат кенчета и да ги слагат в по-големи чували. Всеки , които желае може да помогне. Съветът е да се облече с удобни, стари дрехи и да си носи слънцезащитна шапка. Акцията ще е на 14 април, неделя от 9 до 14 часа. източник:www.bnr.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 62
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 78
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 84
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 95
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: