« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Правят нова отоплителна система в ОУ „Христо Ботев“ във Ветрен

Община Бургас ще изгради нова модерна система за отопление в ОУ "Христо Ботев" в квартал "Ветрен". За производството на топлинна енергия ще се използва гориво от биомаса под формата на дървесни пелети. Училището се отоплява и в момента, но със стари нафтови печки. Тече процедура по избор на изпълнител за изграждането на новата отоплителната система. Котелът на инсталацията ще бъде оборудван с напълно автоматизирана горивна камера и горелка с автоматично запалване. Съоръжението ще е снабдено със система за пожарна безопасност и предотвратяване на обратно горене. Вентилатор за въздух, пепелопочистващо устройство, бункер за гориво, контролен пулт за управление и регулиране на мощността ще гарантират правилното протичане на отоплителния процес. ОУ "Христо Ботев" се състои от две сгради. Всяка от тях ще има самостоятелна връзка с котелното помещение. Топлопроводите ще са снабдени с електронни циркулационни помпи, които ще имат контролер за настройване на тяхната работа в зависимост от изискванията на системата. Помещенията в училището ще бъдат оборудвани с висококачествени алуминиеви радиатори. Подобна отоплителна централа функционира в комплекс "Меден рудник". Тя бе модернизирана по проект на Община Бургас и обслужва училищата "Елин Пелин" и "Константин Петканов" и детска градина "Морска звезда". Финансирането на инсталациите за отопление на бургаските училища се осигурява по одобрен проект на Община Бургас по програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия", чийто програмен оператор е Министерството на енергетиката.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 411
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.

Програма за честване на 145 години от Освобождението на Бургас

  • 03 Фев 2023
  • 361
В първия ден на следващата седмица Бургас ще чества 145 години, откакто се е освободил от османско иго. На 6 февруари си спомняме, че цената на свободата често се измерва в човешки животи.

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

  • 01 Фев 2023
  • 684
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

  • 01 Фев 2023
  • 657
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Община Бургас ще предоставя здравни услуги чрез телемедицина на трудноподвижни и самотни възрастни граждани

  • 01 Фев 2023
  • 681
Община Бургас ще предостави здравни услуги от разстояние чрез телемедицина на трудноподвижни и самотно живеещи възрастни граждани, които са потребители на социалните заведения в града. Предложението е на кмета Димитър Николов и получи единодушната подкрепа на общинските съветници днес.