« декември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Край на опашките и лутането в УМБАЛ, приемът на пациенти вече е по-бърз

Приемът на болни в най-голямото лечебно заведение в областта претърпя пълна промяна, като добрата новина за пациентите е, че процедурата вече е значително по-бърза. Това става благодарение на новата организация, въведена от изпълнителния директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков. От днес всички болни минават през централната регистратура на приземния етаж в хирургическия корпус, където става оформянето на документацията по хоспитализация и дехоспитализация, както и пръстовата автентификация. Оттам се извършва и насочването към Детския портал, кабинетите на Спешно отделение и Медицински център „Николай Чудовторец”. Входът на Спешно отделение към Противошокова зала се използва само за пациенти, транспортирани с линейка. Призивът е всички останали граждани да използват централния вход. „Опашките и бавното обслужване остават в миналото. От днес ставаме по-отворени към пациентите и улесняваме достъпа до болницата. Целта ни е да станем пример за добра практика. Персоналът, който се занимава с приема и изписването на пациенти, вече е умножен по 6. На новата регистратура пациентът ще получава информация и ще бъде насочван към точните звена, където може да получи помощ”, каза изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков. На представянето на новата организация присъства зам.-министърът на здравеопазването в оставка д-р Ваньо Шарков, зам.-областният управител Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов. зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, зам.-директорът на РЗИ и председател на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, подуправителят на НЗОК Иванка Кръстева, народните представители Семир Абу Мелих и Димитър Бойчев, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, зам.-изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-ре Стелиян Славов, началникът на Спешно отделение д-р Лилия Линкова и главната сестра на болницата Татяна Пейчева. „С помощта на Министерството на здравеопазването, УМБАЛ Бургас тази година ще извършат ремонт на двете педиатрични отделения, ще закупят 10 нови апарата за хемодиализа и ще направят ремонт на две зали в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация)”, каза зам.-министърът на здравеопазването в оставка д-р Ваньо Шарков. Според него реорганизация в посрещането и обслужването на болните в УМБАЛ Бургас създава ново лице на болницата. Кметът Димитър Николов също поздрави д-р Обрейков за навременните действия за подобряването на обслужването на пациентите. От своя страна изпълнителният директор на лечебното заведение благодари на Vivacom и фирма РСР, които са дарили оборудването за новата регистратура.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

2,5 млн. лични документи изтичат догодинa

  • 13 Дек 2019
  • 268
През 2020 г. изтича валидността на над 2 249 711 лични документи на български граждани. Служителите на Дирекция „Български документи за самоличност“ предприемат допълнителни мерки с цел облекчаване на процеса по подновяване на документите.

Италия легализира лекия канабис

  • 13 Дек 2019
  • 238
Италианският парламент одобри през изтеклата нощ поправка в проектобюджета за 2020 година. С нея се легализира производството и продажбата на лек канабис след месеци на неяснота по този въпрос за селскостопанските производители и търговците на този продукт, предаде АФП.

Поставиха „зелени шапки“ на три автобусни спирки в Бургас

  • 13 Дек 2019
  • 253
Една иновативна идея, вече наложена в Европа, си пробива път и в нашия град. Община Бургас започна реализирането й, като постави "зелени шапки" на три автобусни спирки.

България ще заведе иск срещу пакет „Мобилност"

  • 13 Дек 2019
  • 255
България ще заведе колективен иск срещу приетото споразумение по пакет „Мобилност" в Европейския парламент.

Откриха Африканска чума при отстреляно диво прасе край с. Крушевец

  • 13 Дек 2019
  • 286
Откриха Африканска чума при отстреляно диво прасе край с. Крушевец. Веднага след установяване на заразата директорът на Изпълнителната агенция по горите Мариян Костадинов забрани достъпа и движението на физически лица и превозни средства до горските и ловностопанските територии в землището на селото.