Обявиха конкурс за сувенири, популяризиращи Бургас

Едно интересно предизвикателство е отправено към креативните хора от всички възрасти. Обявиха конкурс за изработване на идейни проекти за сувенири, популяризиращи Бургас. Те ще влязат в асортимента на общинското социално предприяте "Морски знаци", в което работят преобладаващо сръчни и талантливи хора с увреждания. Идейните проекти трябва да интерпретират духа на Бургас и културата на целия регион. Търси се моделът, в който да се съчетаят визията на Бургас като модерен европейски град, привлекателна туристическа дестинация, място на традиции и иновации, на творчество и развитие. Изисквания към идейните проекти за изработка на сувенири: Те  трябва да са проектирани така, че да са подходящи за използване както в малки, така и в по-големи размери. Проектите трябва да съдържат текст: БУРГАС, както и да има вариант на английски език: BURGAS. Да могат да се изработват ръчно. Допустими материали са американ, канаваца, панама, лен, памучни платове, кожа, керамична, стъклена или дървена заготовка. Условия за участие: Всеки автор може да предложи за участие в конкурса до 6 проекта. Всеки проект следва да е създаден специално за целите на конкурса. Заедно с проекта си, авторът трябва да приложи: имената си, ел. поща и телефон за контакт; подписана декларация за авторство (свободен текст).   Краен срок за изпращане на проектите: 28.02.2017 г. Предложенията се очакват по пощата на адрес: гр. Бургас, к-с "Славейков", бл. 47, партер, за ОП "Морски знаци" - или на място на същия адрес. Оценяване и класиране: Оценяването и класирането на постъпилите в указания срок проекти ще се извърши на няколко етапа. Първи етап: Оценяване на постъпилите предложения от жури в състав: -  представители от Община Бургас; -  представители от ОП "Морски знаци". Журито ще избере  до 10 проекта /според общия брой постъпили предложения/. Втори етап: Публиката гласува и избира от селектираните от журито проекти, които ще бъдат публикувани в страницата на Морски занци във facebook. Първите 5 проекта, които получат най-много харесвания, ше бъдат избраните победители. Трети етап: Обявяване на идейните проекти - победители. Награда: Община Бургас ще покани авторите на класираните на първите пет  места проекти за сключване на договор за откупуване на авторските права срещу конкурсна премия в размер на 150 лева.   За повече информация: ОП "ОСП ТЗ МОРСКИ ЗНАЦИ" ОБЩИНА БУРГАС Гр. Бургас, к-с "Славейков", бл. 47, партер Тел. 056 58 13 95 0885 985 691 - Ваня Петрова 0889 503 810 - Николина Димитрова Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 790
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 682
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 682
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 962
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 933
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.