Пламен Дишков: Намушкаха ме на осем места в бар "Жега"

Обвиняемият по делото за убийството на Димитър Стаматов - Мастара Пламен Дишков разкри днес потресаващи подробности около побоя в бар "Жега" през декември 2000 година. Тогава група от пет - шест души, близки до Мариян Георгиев - Марата го напада и го поваля на земята. Това става по време на празненство, на което пък Тодор Стамов - Малкотърновския празнува раждането на своето дете. Групата около Марата атакувала Кела и в крайна сметка го е намушкала на осем места, основно в гърба. Той е бил целия в кръв, като се е наложило да бъде откаран спешно в болница Интересен факт е, че помощ при транспортирането до лечебното заведение му е оказал Димитър Желязков - Очите, който също е бил посетител в бара. Там е присъствал и Димитър Стаматов - Мастара. В крайна сметка всичко се е разминало без някакви по-тежки инциденти. Дишков каза днес пред съда, че от 1994 година е започнал да се занимава с търговия с горива. Ръководил е бизнеса до напусканите на страната през 2002 година. На няколко пъти са се опитвали да отстранят от структурата на "Интергруп", която е ръководила дейностите в по-широк, национален мащаб. Кела уточни, че е бил обект на сериозна завист, а на няколко пъти са били правени опити да бъде отстранен от бизнеса. Той беше категоричен, че е имал желание да съдейства на властите по случая с убийството на Мастара. Дишков бе доведен от Португалия, където бе задържан през зимата на 2012 година. Тогава е предложил информация и пълна логистикна институциите, но не е получил никакъв ответ. Евентуално съдействие на двустранна основа би променило още тогава хода на делото и основните версии по него, които вече стана ясно, че издишат тотално. Днес бе разпитан и свидетеля Мариян Маринов. Той е работил на обекта на Мастара в деня на убийството. За пореден път бяха описани всички подробности около събитията в ноемврийския ден на 2002 година. От думите на Маринов става ясно, че веднага след изстрела и свличането на Мастара на земята, на място пристига Мариян Георгиев - Марата по един много скоростен и бърз начин. Както е известно друг от ключовите свидители Бойко Стоянов заяви на предното заседание, че именно Марата е застрелял Мастара. Интересни са фактите, че Мастара е откаран в болница веднага без да пристигне полиция и линейка. В края на заседанито пък съдия Събчо Събев порица още веднъж прокурорите по делото. Той ги обвини в пасивност и некомпетентност и ги посъветва да вършат по-професионално работата си. http://uniconbg.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 389
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 362
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 367
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 650
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 619
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.