Окръжният прокурор на Бургас: Убийството на Коста Николов е от ревност, има самопризнания

Установено е, че повод за убийството на 54-годишния Коста Николов в Слънчев бряг е необузданата ревност, изпитвана от обвиняемия за престъплението. Това каза пред камерата на бТВ окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Според разследващите става въпрос за класически любовен триъгълник. Свидетелка на убийството обаче твърди, че причината за разстрела са парите на бизнесмена. Категорично бих искал да опровергая появилите се спекулации, че става дума за нещо различно от личен мотив, добави окръжният прокурор. „Известно е, че убиецът и пострадалото момиче са имали връзка от началото на май. Убитият е бил работодател на момичето. Той също е проявил интерес към нея. Има доказателства, сочещи, че от една страна той е проявявал грубо отношение към пострадалата, но от друга страна е бил галантен към нея, канил я е на вечери. Това е породило ревността на 37-годишния мъж“, обясни Чинев. „Още вчера на задържания е предявено обвинение за убийство на едно лице и за опит за убийство на друго. Задържан е за 72 часа. Надявам се утре да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража“, добави окръжният прокурор. „Другите двама свидетели, които са били в колата, са видели убиеца. Предстои разпознаването на лицето. Обвиняемият признава извършаването на деянието. Той споделя, че мотив е ревността, която е изпитвал. Той съдейства за разкриването на истината. От извършената балистична експертиза е установено съответствие на един от куршумите, намерени в черепната кухина на пострадалият с огнестрелното оръжие, притежавано от обвиняемия“, заяви Чинев. „Момичето е споделило на извършителя на убийството, че е била тормозена от своя шеф. Същевременно тя е признала, че е била ухажвана от него”, каза пък пред Нова телевизия окръжният прокурор. https://www.flagman.bg/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 832
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 713
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 714
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 994
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 966
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.