« ноември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

БСУ тържествено ще отбележи 25-годишнината от своето създаване

На 20 септември 2016 година, вторник, от 13 часа в зала „Изток“ ще започне юбилейно академично тържество. Ще бъдат връчени плакети „25 години БСУ“ на университетски преподаватели и деятели, участвали активно в създаването и развитието на университета - бивши и настоящи ректори, декани, ръководители на звена, членове на Настоятелството и др. Ще бъде връчено и най-високото академично отличие „Доктор хонорис кауза на Бургаския свободен университет“. От 15 часа в зала „Изток“ ще се открие Юбилейна научна конференция на тема „Новата идея в образованието“. Участниците са над 150 преподаватели от 30 висши училища и академични институции от страната и чужбина – партньори на БСУ по национални и международни проекти за сътрудничество и обмен. От 16 часа ще се открие нова лаборатория по електроснабдяване, предназначена за обучение на студенти от Центъра по информатика и компютърни науки, оборудвана със съвременна апаратура, експериментално производство, дарена на университета от фирмите: Siemens; Schneider Electric; EVN; Старт Инженеринг и КИК Инженеринг, Бургас. За участие в тържествата са поканени: министър-председателят Бойко Борисов; министърът на МОН Меглена Кунева; председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание Милена Дамянова; кметът на Община Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, народните представители от Бургаски избирателен район, членовете на Настоятелството и др.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Артистичен и музикален Никулден очаква бургазлии

  • 21 Ное 2019
  • 126
Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с много весело настроение и незабравими емоции всички жители на морския град. Празникът тази година ще покаже за пореден път, че бургазлии носят артистичен и музикален дух.

Експерт прогнозира поскъпване на банковите такси

  • 21 Ное 2019
  • 133
Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново. Предупреждение за това може да се види на интернет страниците на част от банките, а новите по-високи цени идват в навечерието на влизането в сила на европейска директива.

Няма да има ръчно броене на изборните резултати в София

  • 21 Ное 2019
  • 119
Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур на изборите за кмет на София. Това реши състав на Административния съд - София град, пред който щабът на загубилата кандидатка Мая Манолова обжалва изборните резултати.

Изхвърлят Русия от футболното Евро 2020 и Олимпиадата в Токио?

  • 20 Ное 2019
  • 240
Русия може да бъде изхвърлена от участие на Евро 2020 по футбол, а мачовете в Санкт Петербург да бъдат отнети от града. Новината идва в светлината на поредния скандал с допинг около страната.

Археолог представя интересни данни от проучванията в Обзор

  • 20 Ное 2019
  • 182
До около средата на миналия век в Обзор над повърхността все още са се виждали останки от величествените стени на късноантична крепост. За съжаление обаче за съвсем кратко време тези свидетелства за славното минало на селищата заради новото строителство са тотално заличени.