« април 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Акцията срещу престъпните банди в Бургас продължава

19 лица са задържани, от които 6 са с неприключени съдебни производства и са образувани нови 7 Специализираната полицейска акцията срещу битовата престъпност в Бургас продължава. Към момента са задържани 19 лица, от които 6 са с неприключени съдебни производства и са образувани нови 7. Това стана ясно на извънреден брифинг, на който присъстваха Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, комисар Емил Павлов – Зам.- директор на ОД на МВР-Бургас и районният прокурор на Бургас Иван Кирков. "Енергично и системно противодействие на битовата престъпност и на лицата с две и повече неприключени наказателни производства. Днешната спецакция не е и няма да е изолирана такава, а ще има подобни системно. Съвместната работа на прокуратурата и ОДМВР-Бургас по отношение на ефективното противодействие на битовата престъпност ще бъде методична. Действията на задържаните са предимно кражби и взломяване на домове. Открити са и много движими вещи, предмет на евентуални престъпления ", каза административният ръководител на Окръжна прокуратура Георги Чинев. По думите на зам.-директора на ОДМВР комисар Емил Павлов, трима от задържаните за арестувани за притежание на наркотици, а четирима за действия против транспорта. "Целта е противодействие на битовата престъпност и осигуряване на нормална пътна безопасност. Проверени са над 100 автомобила и над 150 лица. Установени са двама неправоспособни, един след употреба на алкохол и един след употреба на наркотици. И в момента продължава на територията на Бургас. Това не е кампанийна операция, такива сме провеждали и преди. Акцент е битовата престъпност и пътната безопасност", заяви Павлов. "Две от мерките днес ще бъдат внесени срещу тези с две и повече производства. Независимо от днешната операция, когато направихме списък с ОДМВР-Бургас и се спряхме на лицата с две и повече производства, се оказа, че остава по отношение на още няколко лица да направим такива искания. Ще бъдем безкомпромисни, за да ограничим битовата престъпност. Установени са вещи, строителна техника, телефони, таблети. Броят на образуваните производства би могъл да нарасне", посочи районният прокурор на Бургас Иван Кирков. flagman.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Великденската служба от храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде излъчена онлайн

  • 07 Апр 2020
  • 71
Община Бургас ще осигури онлайн излъчване на службата във вечерта на Възкресение Христово от храм „Св. св. Кирил и Методий“, както и на църковните ритуали на Велики четвъртък и Разпети петък.

80 процента от бургазлии декларират доходите си електронно

  • 07 Апр 2020
  • 61
12 693 бургазлии вече са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите. Крайната дата за подаването на декларации за доходите на физически лица е 30 април, а срокът на деклариране за юридическите лица и едноличните търговци беше удължен до края на юни 2020 г.

Няма болни медици от Спешна помощ

  • 07 Апр 2020
  • 93
24 остават доказаните случаи на коронавирус в Бургас и областта. В момента 7 пациенти са в болница, 5 в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас, 2 в Айтос.

Президентът отдавна дарил заплатата си, призова отново за бързи мерки

  • 07 Апр 2020
  • 97
Президентът Румен Радев отговори на нападките на депутатите по повод дарението на заплатата си за борбата с коронавируса у нас, заявявайки, че вече е дарил своето възнаграждение още през март.

Богослуженията в Гърция ще бъдат при закрити врата за миряните

  • 07 Апр 2020
  • 107
Всички религиозни обекти в Гърция ще бъдат затворени за посетители, като се разрешава литургиите да се провеждат при затворени врати. Мярката ще бъде в сила за периода 12-20 април, съобщи МИА.