« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Акцията срещу престъпните банди в Бургас продължава

19 лица са задържани, от които 6 са с неприключени съдебни производства и са образувани нови 7 Специализираната полицейска акцията срещу битовата престъпност в Бургас продължава. Към момента са задържани 19 лица, от които 6 са с неприключени съдебни производства и са образувани нови 7. Това стана ясно на извънреден брифинг, на който присъстваха Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, комисар Емил Павлов – Зам.- директор на ОД на МВР-Бургас и районният прокурор на Бургас Иван Кирков. "Енергично и системно противодействие на битовата престъпност и на лицата с две и повече неприключени наказателни производства. Днешната спецакция не е и няма да е изолирана такава, а ще има подобни системно. Съвместната работа на прокуратурата и ОДМВР-Бургас по отношение на ефективното противодействие на битовата престъпност ще бъде методична. Действията на задържаните са предимно кражби и взломяване на домове. Открити са и много движими вещи, предмет на евентуални престъпления ", каза административният ръководител на Окръжна прокуратура Георги Чинев. По думите на зам.-директора на ОДМВР комисар Емил Павлов, трима от задържаните за арестувани за притежание на наркотици, а четирима за действия против транспорта. "Целта е противодействие на битовата престъпност и осигуряване на нормална пътна безопасност. Проверени са над 100 автомобила и над 150 лица. Установени са двама неправоспособни, един след употреба на алкохол и един след употреба на наркотици. И в момента продължава на територията на Бургас. Това не е кампанийна операция, такива сме провеждали и преди. Акцент е битовата престъпност и пътната безопасност", заяви Павлов. "Две от мерките днес ще бъдат внесени срещу тези с две и повече производства. Независимо от днешната операция, когато направихме списък с ОДМВР-Бургас и се спряхме на лицата с две и повече производства, се оказа, че остава по отношение на още няколко лица да направим такива искания. Ще бъдем безкомпромисни, за да ограничим битовата престъпност. Установени са вещи, строителна техника, телефони, таблети. Броят на образуваните производства би могъл да нарасне", посочи районният прокурор на Бургас Иван Кирков. flagman.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Съдът регистрира партията на Слави Трифонов

  • 14 Юли 2020
  • 55
Политическият проект на Слави Трифонов "Има такъв народ" е вписан в публичния регистър на политическите партии днес, съобщи в профила си в Туитър сценаристът Тошко Йорданов.

Огнян Стефанов: Очаквам всеки момент да бъда арестуван

  • 14 Юли 2020
  • 48
Очаквам всеки момент да бъда арестуван - пише основателят на Фрог нюз Огнян Стефанов в сайта си.

Всяко четвърто училище у нас иновативно

  • 14 Юли 2020
  • 42
Списък с 507 иновативни училища от 183 населени места, от 132 общини, от 28 области предлага образователният министър Красимир Вълчев за следващата учебна 2020/2021 г.

ЕК препоръчва офшорки и финансови измамници да са без държавна помощ

  • 14 Юли 2020
  • 48
ЕК препоръчва офшорки и финансови измамници да са без държавна помощ.

5000 лв. глоба за спрян достъп до плажове "Русалка"

  • 14 Юли 2020
  • 51
5000 лв. глоба е наложена за спрян достъп до морски плажове "Русалка", съобщи Върховната административна прокуратура.