Дезинфекцират църквите, правят КПП-та пред ромските махали

Църквите в Бургас също ще бъдат дезинфекцирани. Това е едно от решенията на Общинския кризисен щаб от днес, което обяви кметът Димитър Николов. Стартиран е и вторият етап по дезинфекциране на кв. Победа, като започва да се влиза и в дворовете и празните пространства извън уличната мрежа. От днес стартира акцията по раздаването на защитни маски в хипермаркетите и големи хранителни магазини. В резултат на получени сигнали за нарушения на мерките в предприятия, екип от служители на РЗИ заедно с представители на Община Бургас, са проверили "Кроношпан", "Елкабел", "БМФ Порт Бургас" и "Трансвагон". Общинският щаб е заявил за изработване пред бургаския бизнес ново защитно облекло - хирургически престилки. Първите 2000 вече са доставени за ползване от УМБАЛ Бургас. Към дарителската сметка, обявена от общината за борба с Covid-19 днес са трансферирани още 20 000 лв. от Порт Бургас и 7 000 лв., събрани от лични средства на кмета и зам.-кметове. "От 29 март сутринта е засилено полицейско присъствие в кв. Победа като има мобилни групи вътре в гетото и обособени КПП-та по периферията. Целта е да не допуснем безконтролно движение на лица от и към квартала, само по неотложност.", заяви старши комисар Радослав Сотиров. Започваме от днес със съставянето на актове за разходки в паркове и алеи. Глобата е до 5000 лв., подчерта директорът на Од на МВР. Той уточни, че няма по никакъв начин да се затрудни движението на трудово заангажираните. 14 са жителите на Бургас с доказана короновирусна инфекция към момента, уточни шефът на РЗИ Бургас Д-р Георги Паздеров. От вчера вече има един оздравял, изписан вече за домашно лечение, след 2 отрицателни проби. "В болницата с доказан коронавирус останаха трима души. Единият днес го изписахме след две отрицателни проби. Тези тримата също са в много добро състояние и искат да си тръгват. Трябва да покажат двете отрицателни проби, което засега още не е станало. Иначе имаме приет вчера един пациент, който е съмнителен, взета му е проба, която днес ще видим какъв е резултата от нея", обясни д-р Миразчийски. Община Малко Търново предостави за ползване днес на Комплексен онкологичен център Бургас чисто нова линейка. Ключовете на автомобила връчи в края на брифинга на Общинския кризисен щаб кметът на Малко Търново Илиян Янчев на шефа на здравното заведение. "Изключително сме благодарни за линейката, особено в такъв тежък и сюблимен момент. Старата линейки на КОЦ - Бургас се развали и ремонтът и ще бъде много скъп и ще изиска време.", коментира кметът Николов. "Надявам се, че тази придобивка ще спомогне да работим по-добре, по-качествено в полза на нашите пациенти от Бургаска и Ямболска област., коментира и проф. Бозов, шеф на КОЦ Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 125
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 114
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 115
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.

Четири безплатни специалности в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 28 Май 2020
  • 317
Обучението по 4 /четири/ направления в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще бъде безплатно за студентите, които бъдат приети през тази учебна година, ако бъде окончателно одобрено постановлението на Министерски съвет за защитените специалности.

Световната икономика няма да се възстанови преди 2022 г. Еврозоната пак може да е в криза

  • 28 Май 2020
  • 260
Световният брутен вътрешен продукт няма да се възстанови до равнището от преди кризата с коронавируса преди 2022 година, а равнищата на държавен дълг ще скочат рязко тази година според доклад на Икономист интелиджънс юнит.