Грета Тунберг пусна манипулативна снимка, "Дойче Бан" я опроверга

Декември 16, 2019 Светът
Грета Тунберг предизвика съжаление, че се налага да се вози в претъпкани влакове, седяща на земята, за да се прибере у дома. Но в ХХI всеки знае, че снимките в Instagram не са най-достоверните източници на информация.

Бургазлии сбъднаха желанията на деца и възрастни от социални заведения чрез кампанията „Подари от сърце"

Декември 16, 2019 Бургас
Да подариш най-желания подарък за Коледа - бургазлии сбъднаха желанията на деца и възрастни от социални заведения чрез кампанията "Подари от сърце".

Стресът влияе на репродуктивността, българите се топят като народ

Декември 16, 2019 България
Българския народ драстично намалява, расте броя на хора с репродуктивни проблеми, а броят на разводите тази година се е увеличил с почти 11 000.

Пак сме най-бедни в ЕС: Покупателната ни способност 56%

Декември 16, 2019 България
Българските домакинства са били отново с най-слаби възможности за потребление на стоки и услуги в рамките на целия ЕС, като т.нар. "Действително индивидуално потребление" (AIC) в нашата страна е било едва 56% от средното за Съюза, докато в Люксембург е било със 134% от средноевропейското, показват окончателни данни на Евростат, оповестени миналата седмица. Те се отнасят за 2018 г.

5% отстъпка на данъците до 31-ви Март

Декември 16, 2019 България
Ползваме 5 % отстъпка при подаване на годишни данъчни декларации онлайн до 31-ви март.

Предучилищното образование става задължително и за 4-годишните деца

Декември 16, 2019 България
От идната учебна година - 2020/2021 г. предучилищното образование ще стане задължително и за 4-годишните деца, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинг в Министерския съвет след заседанието на координационното звено по изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане в образователната система и предотвратяване на отпадането на деца и ученици в задължителна училищна възраст.

Шефовете на Окръжна и Районна прокуратура в Бургас получиха специална награда за работата си

Декември 16, 2019 Бургас
Главният прокурор на Република България награди Административните ръководители на Окръжна прокуратура – Бургас и Районните прокуратури в Бургас и Поморие с отличие - знак „За Заслуга“.

Общинските съветници в Камено с таблети

Декември 16, 2019 Бургас
Всички общински съветници в Камено от днес вече са с нови таблети. Така се слага край на десетките топове хартия, използвани всеки месец за разпечатване на докладните записки на сесията.

Ставаме една от най-топлите страни в Европа, до 20º през тази седмица

Декември 16, 2019 България
От днес и през следващите дни почти до края на седмицата, страната ни отново ще бъде едно от най-топлите места в Европа, с температури в някои дни в източните части, достигащи 20 градуса.

Президентът издаде указ за освобождаване на Сотир Цацаров като главен прокурор

Декември 16, 2019 България
Държавният глава Румен Радев издаде указ за освобождаването на Сотир Цацаров от длъжността главен прокурор, съобщиха от прессекретариата на президента.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!