Предвиждат повече кръгови кръстовища при удвояване на пътните връзки на Бургас с Айтос, Средец и Малко Търново

Декември 23, 2019 Бургас
Методично продължава работата по проекта "Регионална мрежа Бургас". Негов главен двигател е кметът Димитър Николов, а целта е осигуряване на по-качествена транспортна свързаност между общинските центрове в областта чрез удобни четирилентови пътища.

Рождественско послание от Сливенска епархия

Декември 23, 2019 Бургас
Рождество Христово! Отново този велик празник поражда духовни трепети в нашите сърца. Отново душите ни изживяват неповторима радост от това дивно събитие. Отново мислите ни са насочени към Витлеем Иудейски - там дето се роди Господ Иисус Христос.

Сняг за Коледа - само в планините, остава много ветровито

Декември 23, 2019 България
Днес времето ще бъде облачно. С умерен и силен вятър от запад и северозапад ще нахлува по-студен океански въздух. Отначало на северозапад, ще започнат превалявания от дъжд, които до около обяд ще обхванат цялата страна.

Предрекоха катастрофален спад на човешкия интелект

Декември 23, 2019 Любопитни
Учени от университета в Боулдър, щата Колорадо, предричат катастрофално спадане на човешкия интелект заради повишеното съдържание на въглероден диоксид в атмосферата, съобщава сайтът Физ.орг.

ЕВН с готовност за реакция при аварии по празниците

Декември 23, 2019 Бургас
Общо 75 дежурни екипа на Eлектроразпределение Юг (част от EVN) са в готовност да реагират при необходимост от отстраняване на евентуални аварии по време на предстоящите коледни и новогодишни празнични дни. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника.

Защо трябва да замените белия ориз с кафяв

Декември 23, 2019 Здраве
Кафявият ориз се различава от белия ориз по това, че съдържа и трите части от зърнените храни, а именно трици, зародиши и ендосперми.

Пълен контрол от КАТ по всички главни пътища

Декември 23, 2019 България
Очаква се засилен и натоварен трафик към туристическите и курортни комплекси, предимно към Боровец, Пампорово и Банско, съобщи пред "Хоризонт" главен инспектор Георги Петришки от Пътна полиция.

Земният магнитен полюс се мести бързо, никой не знае защо

Декември 23, 2019 Любопитни
Земният магнитен северен полюс се движи към Сибир с необяснимо висока скорост, а учените не са наясно каква е причината, пише „Файненшъл таймс”. От откриването му през 1831 г. северният магнитен полюс е изминал около 2250 км.

Почина дизайнерът Емануел Унгаро

Декември 23, 2019 Светът
Френският моден дизайнер от италиански произход Емануел Унгаро почина на 86-годишна възраст. Той е издъхнал вчера в Париж, съобщи неговото семейство. През годините Емануел Унгаро изгражда истинска модна империя.

Европа е изправена пред нова бежанска вълна

Декември 23, 2019 Светът
Турция не може да се справи сама с нова мигрантска вълна от Сирия, заяви вчера турският президент Тайип Реджеп Ердоган и предупреди, че ако насилието в сирийската провинция Идлиб не спре, европейските страни ще усетят последиците от нов наплив на хора.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!