Популярният фотограф Кристиан Кнабе призовава за опазване на околната среда

Популярният фотограф Кристиан Кнабе, зад чийто обектив са заставали популярни личности като Джордж Буш, Ангела Меркел, Йоко Оно - вдовицата на Джон Ленън, българинът Христо Явашев и вече покойната му съпруга Жан Клод, главата на тибетските будисти Далай Лама гостува в Бургас и изложбата си "Вода". Експозицията, която е с екологична насоченост ще бъде официално открита утре, 4-ти октомври от 17.30 часа в зала "Петя Дубарова". Черно-белите фотоси ще бъдат подредени на алеята, пред входа на Културния център.   Първоначалната идея на изложба "Вода" е била да разкрие красотата и очарованието на природното чудо - вода. По време на работата си, фотографът Кристиан Кнабе вижда неща, които го карат да промени първоначалния замисъл. Той смята, че един пластмасов стол на плажа е нещо романтично. Наблюдаващият този фотомотив си представя как е седнал на него и се наслаждава на морето и безкрайността на хоризонта...В същото време вижда кораба на "Greenpeace" с протестното послание:" Не на пластмасата в морските води!" Така старият пластмасов стол се оказва просто отпадък, чието място не трябва да е там.   Посланието на експозицията е да бъдем бдителни и разумно да се отнасяме към благата, с които ни дарява природата. "Вода", това просто химично съединение, състоящо се само от два атома водород и един атом кислород , е природен феномен, в който се е зародил живота и без който той не може да съществува. Нека го пазим, той е единствен и неповторим.", апелира авторът.     ЗА АВТОРА Кристиан Кнабе е роден на 11 октомври 1961 година в баварския град Мюлдорф на река Инн. След завършване на гимназията следва в Мюнхен в държавното професионално училище за графичен дизайн и реклама. Работи като фотограф за различни печатни и електронни медии в Германия. В началото на 90-те години е шеф-фотограф в пресслужбата на Евангелската църква на Бавария. В архива си има снимки на известни политици и хора на изкуството, сред които бившия президент на САЩ George Bush Sen, канцлера на Германия Angela Merkel, тогава заместник-председател на Християн-демократическата партия на Германия, артиста Bud Spenser, вдовицата на John Lennon - Yoko Ono, българския поп-певец Васил Найденов, както и световноизвестния американски художник и скулптор с български произход Христо Явашев и вече покойната му съпруга Jeanne-Claude, главата на тибетските будисти Dalai Lama и много други. Професията му графичен дизайнер е неразделно свързана с изкуството на художника. Рисува от петгодишна възраст. Негови картини са представяни в различни художествени галерии в България и Германия.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 154
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 142
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 140
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 137
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 143
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.