Романът „Фльор“ на Сю Уутън задава въпроса „Възможно ли е да се обича твърде много?”

Издателство „Авиана“ представя романа „Фльор“ (оригинално заглавие „Комикс“) на новозеландската писателка Сю Уутън. Мечтите им да станат родители са съсипани, а вместо това Харви и Изабел избират мечтани професии. Харви става карикатурист на комикси, а Изабел приема повишение в местния музей. Тогава Харви и Изабел осиновяват изоставено бебе и разбират, че семейството е повече работа, отколкото са очаквали. До осмия рожден ден на Фльор всичко е прекрасно – тогава глас от миналото заплашва да разруши трудно спечеленото им щастие. Харви не спира да мисли. Той действа, с трагични последици. „Фльор“ е интригуваща драма, която изследва колко далеч ще стигнат добрите хора, за да защитят хората, които обичат, и задава въпроса: Възможно ли е да се обича твърде много? ......... „С поглед на поета за детайлите и ухо, прецизно настроено за езика, Сю Уутън разкрива светлината в дълбоката сърцевина на семейната любов. Изящно изграден, трогателен и нежно оптимистичен, романът „Фльор“ е провокиращо мисълта съзерцание върху неочакваните обрати на спазените обещания, тежестта на непредвидените последствия и смелостта и крайната сила, която идва от простото движение напред.“ Лорънс Фърнли „Парадоксът, че изживяването на болката в едно семейство е неразривно споделено и насилствено егоцентрично, „Фльор“ става все по-поглъщащ.“ Сара Рос „Завладяващ и изключително хуманeн… умела характеристика и отличен темп… Малкият актьорски състав – Харви, съпругата му Изaбел и дъщеря им Фльор – са перфектно подредени.“ Сали Блъндел, NZ Listener „Семейните обрати изглеждат истински остри, но по-дълбоките и тревожни проблеми издигат този роман, така че да залепне за кожата ви. Уутън пише със сърце, дързост и тишина.” Паула Грийн, The Southland Times „Замислено написано, провокиращо мисълта изследване на загуба и отсъствие, мъка и любов. Бях убедена от героите, пленена от тяхната история и принудена да чета на всеки етап.” Хелън Спиърс, Otago Daily Times Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com. ............. Сю Уутън (родена през 1961 г. в Уелингтън, Нова Зеландия) е поет, писател и медик, носител на редица награди, сред които „Аораки“ за 2006 г., „Робърт Бърнс“ за 2008 г., „Питър и Даян Бийтсън“ за 2018 г. и „Кaтрин Мансфийлд Ментън” за 2020 г. Първият й роман „Фльор“ (Strip) бе включен в списъка на новозеландските литературни награди „Ockham“ за 2017 г.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 141
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 128
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 129
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.

Четири безплатни специалности в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 28 Май 2020
  • 326
Обучението по 4 /четири/ направления в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще бъде безплатно за студентите, които бъдат приети през тази учебна година, ако бъде окончателно одобрено постановлението на Министерски съвет за защитените специалности.

Световната икономика няма да се възстанови преди 2022 г. Еврозоната пак може да е в криза

  • 28 Май 2020
  • 269
Световният брутен вътрешен продукт няма да се възстанови до равнището от преди кризата с коронавируса преди 2022 година, а равнищата на държавен дълг ще скочат рязко тази година според доклад на Икономист интелиджънс юнит.