Весела Ангелова: Експериментите са моето вдъхновение

За Весела Ангелова и за красотата

Тя е млада, креативна, експресивна. Обича красотата, финеса, нюансите, експериментите и смело се развихря с четката и гримовете, вдъхновена от стар филм, статия в модно списание, от любим сезон или от нов продукт на пазара, създавайки феерия от цветове, свежест и женска неповторимост.
Мечтае да гримира звезди в киното и в музиката, но най-много иска да участва във фешън шоу като визажист. И със сигурност ще го постигне.

Роза МАКСИМОВА

- Веси, ти работиш в техническа фирма – нещо много отдалечено от страстта ти към гримирането. Разкажи ни как откри тази си любов към грима, към създаването на красота и самочувствие? Как започна всичко?

- Всичко започна преди много време, още в тийнейджърските години, когато започнах на чета различни списания, да обръщам внимание на детайлите и моделите.

- Кои са първите ти модели, на които изпробваш нова идея в гримирането – мама, приятелка?

- Що се отнася до експерименти в грима започвам от себе си, понеже обичам да смесвам различни текстури, да експериментирам с цветове и след това вече приятелки, племенниците .

- Обичаш ли да експериментираш – с цветове, материали? Пробвала ли си грим с естествени оцветители? Откъде черпиш вдъхновение?

- Експериментите са моето вдъхновение. Цветовете са нещо, без което не мога, както и различните форми на лицата, те са уникални. Грим с естествени оцветители не съм пробвала, но с акварелни бои, аква моливи и др. В 21 век козметичната индрустрия е много напреднала и постоянно на пазара можеш да намериш иновативни продукти, към които имам слабост още от гимназията.

- Кой вид грим предпочиташ – дискретен, ярък, дизайнерски?

- И трите вида ги предпочитам според повода и настроението, но при мен е най- вече според вътрешната ми нагласа за деня.

- Кои са новите тенденции в гримирането за сезон пролет-лято 2017?

- И тази година гримьорите от модния подиум съветват да се наблегне върху акцентите и здравата кожа. Под акценти може да разбираме ярките червила, дори и металическите цветове са хит, здравословния вид на кожата, блясъка/хайлайтърът е задължителен според тона на кожата, яркият руж тази пролет е хит.

- Скоро предстоят абитуриентски балове. Какво би препоръчала на абитуриентките?

- На младите девойки препоръчвам да избегнат тежкия гим, черен грим не е модерен отдавна. Да заложат на дълготрайни формули, фиксиращи спрейове.

- Правила ли си грим за все повече придобиващия популярност у нас празник Хелоуин? Там сигурно даваш воля на въображението си.

- Харесвам много този празник, правила съм грим, но беше отдавна. Харесвам този празник.

- Би ли приела да гримираш филмов или театрален герой? Изкушава ли те да бъдеш гримьор на звезди – актьори, певци?

- О, да, това е моята мечта. Обожавам киното, черпила съм вдъхновение от актриси особено от старите филми, от певици.

- За какво мечтаеш, Веси?

- Мечтая някой ден да правя грим за фешън шоу, там искам да се развихря .

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 801
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 690
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 691
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 972
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 942
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.