« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Руски журналисти ще отразят възможностите за туризъм в област Бургас

Възможностите за туризъм, българското гостоприемство, автентичната кухня бяха сред темите, които областният управител Вълчо Чолаков презентира по време на среща с представители на руски медии, участници в рекламен журналистически тур.

Делегацията е на посещение в област Бургас по инициатива на голяма туристическа фирма и със съдействието на съветника на Министъра на туризма и общински съветник – Живко Табаков. Днес двамата с бургаския губернатор посрещнаха руските журналисти и ги запознаха с древната история и културно-историческото наследство на област Бургас, с природните дадености и минералните извори, които правят страната ни предпочитана дестинация, както за екскурзионни пътувания, така и за такива с лечебна цел. По програма, след срещата с Чолаков, делегацията ще посети културни забележителности в общините Бургас, Несебър и Поморие. Целта на рекламния журналистически тур е чрез медийните публикации да се предизвика интерес у руската аудитория към пътувания в България, които са извън активните сезони за почивка. Идеята е да се покажат възможностите на различните региони за развиване на културно-исторически, балнеолечебен, морски и селски туризъм.

Руските журналисти ще посетят балнеохотели, ресторанти, винарни и механи, които умело съчетават историята с новите възможности за развитие на туризъм.

„Област Бургас е люлка на различни цивилизации, оставили частица от себе си. Тя е уникална и посетиш ли я веднъж, оставаш запленен завинаги. Вярвам, че ще усетите тази магия и по-най- добрия начин ще я представите пред руската аудитория“, заяви по време на срещата Вълчо Чолаков. „Към днешна дата Бургас вече не се разпознава само и единствено като административен център. През последните няколко години направихме много по отношение развитието на круизния туризъм, работи се усилено и в посока яхтен, конферентен, конгресен и спортен туризъм. За нас е важно Вие - журналистите от Русия, да останете доволни от пребиваването си тук и да предадете своите впечатления за нашата красива страна, публикувайки материали в руските издания, на които сте представители“, добави Живко Табаков.

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изложбата „Френска гравюра от ателиетата на Лувъра (XVIII - XX век)” гостува в Бургас

  • 23 Май 2022
  • 252
*Гостуването на изложбата се осъществява по линия на подписаното Споразумение за сътрудничество между Община Пловдив и Община Бургас през юли, 2021 година. Колекцията старинни гравюри от фонда на Градска художествена галерия – Пловдив оправдано буди интерес и възхищение всеки път, когато се показва пред публика.

Община Бургас, БЧК, УМБАЛ Бургас и болница „Сърце и Мозък“ инициират кампания по кръводаряване

  • 23 Май 2022
  • 206
Община Бургас, Българският червен кръст, УМБАЛ Бургас и болница „Сърце и Мозък“ стартират кампания по кръводаряване по повод наближаващия Световен ден на кръводаряването, 14 юни. Ако сте на възраст между 18 г. и 65 г., чувствате се здрави и съпричастни, включете се!

Квартал "Сарафово“ посреща вековен юбилей

  • 23 Май 2022
  • 207
Красивият крайморски бургаски квартал „Сарафово“ става на 100 години! Празненствата, посветени на юбилея, ще се проведат в края на тази седмица. Кметът Димитър Николов в аванс пожелава на жителите на квартала да бъдат здрави, да посрещнат и изпратят един успешен летен сезон, да са горди със своя град и квартал!

Програмата на Бургас за 24 май

  • 20 Май 2022
  • 509
* Над 6500 ученици и учители ще покажат, че 24 май е любимият празник на бургазлии. Началото е от 10:30 часа, а маршрутът е пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата

Отбелязваме Европейския ден на морето

  • 20 Май 2022
  • 418
Датата 20 май е избрана за Европейски ден на морето. Тя е определена като такава от Европейския съюз през 2007 година като част от интегрираната морска политика на организацията.