« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

На 28 октомври 1955г. е роден Уилям Хенри Гейтс III

Целият свят го знае като Бил Гейтс - основателят на компанията „Майкрософт“, чиято продукция се използва почти до Луната. Днес състоянието му, според Forbes, се оценява на 90 милиарда. За сравнение БВП на България за 2018 е 65.13 млрд. долара. Той е очевидно въплъщение на американската мечта, self-made man, гениален програмист и бизнес гений. В годината на завършването си на частното училище „Лейксайд“ приключва поръчка за софтуер, получава $ 30 000 и се договаря да му бъде призната като дипломна работа. Гениално решение! След него следват още много такива решения. На третата година от обучението си, Бил Гейтс напусна Харвард - от къде да намери време за зубрене, след като му трябва, за да напише версия на BASIC за Altair 8800. Нюхът за бизнес му подсказва, че персоналните компютри имат голямо бъдеще. Компанията, която основава заедно с приятеля си Пол Алън, наричат Microsoft - "Micro" - от микрокомпютър. Сделката на малката компания с гиганта IBM е съдбоносна. Официалната версия гласи, че IBM решава да играе на пазара на персонални компютри и поръчва на компанията на Бил Гейтс да напише операционна система. Гейтс не написал DOS, а си я купил от друга компания, а IBM не само платила за програмата, но и се ангажирала да доставя компютри заедно с нея и също така и да изплаща процент за всяка продадена машина. Така Гейтс става свръхбогаташ. Системата с прозорци също не е изобретение на Гейтс - тя е създадена и внедрена от шефа на Apple Стив Джобс. Гейтс обаче усетил потенциала ѝ навреме и успява да я направи безалтернативна. Windows направи достъпна работата с компютър за всеки човек. Продажбите на персоналните компютри с продуктите на Microsoft лавинообразно нараснаха - заедно с доходите на Гейтс. Интересни факти: Бил Гейтс печели на минута 6659 долара. На 4 февруари 1998 в Брюксел, Бил Гейтс по време на официално посещение в Европейския съюз получава торта в лицето. Това се случи на влизане в сградата, където той е щял да изнесе реч на тема образование. "Престъпникът" избягал, но бил задържан негов помощник и оператор, по-късно освободен, след като "тортохвърлячът", белгиецът Ноел Годен се появил по телевизията, където поел вината. Гейтс не завел дело. Сред организаторите на тази акция е известният белгийски режисьор Реми Белвю. Муха е кръстена на Бил Гейтс - Eristalis gatesi. На 7 юни 2007 г., Бил Гейтс е признан за випусник на Харвардския университет. Решението да се връчи диплома на Гейтс е взела университетската администрация.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Инвеститор желае да изгради за своя сметка подземен паркинг до х-л „България“

  • 13 Ян 2021
  • 387
След основния ремонт на хотел "България", който е една от знаковите архитектурни забележителности в Бургас, неговият нов собственик представи пред общинската администрация инвестиционно намерение за изграждане на подземен паркинг.

Обзор иска да е община с местен референдум

  • 13 Ян 2021
  • 384
Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор, състояща се от населените места - Обзор и селата Баня, Приселци, Раковсково,Емона, Паницово и Козница е въпросът, на който жители на съответните населени места ще отговарят на местен референдум.

Продължава ремонтът на ул. „Кирил и Методий“

  • 13 Ян 2021
  • 388
След като ВиК смени старите тръби под ул. "Св. св. Кирил и Методий", Община Бургас навлиза със строителна техника за обновяване на тротоари и настилка. В тази връзка от утре, четвъртък, се въвежда временна реорганизация на движението.

Находките от тракийското светилище в кв. Изгрев са вече в музея

  • 12 Ян 2021
  • 501
При разкопките в квартал Изгрев,в непосредствена близост до църквата „Свети Атанас“, през май- юли миналата година е открито голямо тракийско ямно светилище. Проучени са 60 култови ями.

Евакуираха живеещите в 20 къщи във в.с. Черниците край Бургас

  • 12 Ян 2021
  • 468
Обитателите на 20 къщи във вилна зона "Черниците" край Бургас са били предупредени да напуснат домовете си рано тази сутрин. Разпореждането на кмета Димитър Николов е заради критичното покачване на нивото на р. Маринка.