« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Гениите, които са били трудни ученици

 • 01 Сеп 2021
Томас Едисън бил смятан от учителя си за умствено изостанал. Алберт Айнщайн бил слаб ученик. А Вилхелм Рьонтген дори бил изхвърлен от училище. Deutsche Welle представя седем гения, които са били трудни ученици: Томас Едисън Томас Едисън бил много любознателно дете. Учителят му обаче го смятал за умствено изостанал и дори поискал от родителите му да го отпишат от училище. Така Томас получил домашно образование, а майка му станала основният му преподавател. Тя обаче никога не назовала истинската причина да го отпишат от училище. Чак след нейната смърт великият изобретател научил истината. Алберт Айнщайн И Алберт Айнщан не е бил особено добър ученик - нито в основното училище, нито по-късно във Висшето техническо училище в Цюрих. Често влизал в спорове с учителите и ненавиждал авторитарния стил на преподаване. Дори се провалил на някои изпити, например по ботаника и френски език. Затова пък отрано започнал да проявява забележителните си математически способности и интереса си към физиката. Вилхелм Конрад Рьонтген Вилхелм Конрад Рьонтген е лауреат на Нобеловата награда за физика, но като дете бил труден ученик. Дори го изхвърлили от Техническото училище - заради карикатура на негов преподавател. И макар че нямал свидетелство за завършено средно образование, Вилхелм Конрад Рьонтген бил приет в университета след като издържал сложен изпит по физика. Луи Пастьор Луи Пастьор е пето дете в семейството. Още като малък обичал да чете и бил усърден ученик. Наложило се обаче да повтори втори клас - за да изкара по-висок успех, което било необходимо, за да постъпи в педагогическия факултет. Това обаче съвсем не му попречило да стане велик микробиолог и химик. Джордж Истман Джордж Истман е основателят на компанията Кодак. Дълги години е работил заедно с Томас Едисън. Подобно на Едисън, и Истман не завършил средното си образование. След смъртта на баща си той напуснал училище, за да помага на майка си и семейството. Вилхелм Вин Известният германски физик нямал особени успехи в училище. Дори бил доста слаб ученик. По тази причина той трябвало да напусне гимназията. Баща му бил едър земевладелец и можел да си позволи частно обучение за сина си. Така Вин получил свидетелство за зрелост и бил приет в университет. През 1911 той е удостоен с Нобеловата награда за своите открития в областта на законите за топлинното излъчване. Рудолф Мьосбауер Германският физик неведнъж е казвал, че не се е разбирал с учителите си. А слабите си оценки по физика той обяснявал с лошото качество на преподаване в училище. И трябва да му се доверим: през 1961 година Рудолф Мьосбауер получава Нобелова награда за изследванията си на резонансовото поглъщане на гама-лъчението и откритието на ефекта, носещ неговото име.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day

 • 17 Сеп 2021
 • 162
На 17 септември, за шеста поредна година, Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day. В тази връзка по традиция няколко паркинг места от синята зона ще бъдат трансформирани за един ден в място за отдих и свободно време на гражданите. Местата са определени на ул. "Константин Фотинов" в пресечката с бул. "Богориди".

Тестов период за управление на светофарните уредби по булевард "Демокрация"

 • 17 Сеп 2021
 • 153
Община Бургас съобщава на своите жители и гости, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“.

Стартира новата общинска програма „Моят град Бургас”

 • 17 Сеп 2021
 • 151
През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на тяхното училище и детска градина, улицата и комплекса, в които живеят.

"Бебе Зона" отново в Бургас

 • 17 Сеп 2021
 • 121
За четвърта поредна година в Бургас ще се проведе специализираното търговско изложение „Бебе Зона“. На 25 и 26 септември в Експозиционен център „Флора“ бъдещите и настоящи родители ще имат възможността да тестват и закупят детски стоки и услуги директно от най-големите производители и вносители в България.

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

 • 17 Сеп 2021
 • 146
На 17-и септември църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда, Любов и отдава почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.Днес празнува българската столица София.