Соларният покрив на Tesla ще струва по-малко от обикновения

Соларният покрив, който компанията Tesla представи наскоро, ще струва по-малко от един обикновен, коментира създателят на Tesla Илън Мъск. Новият продукт на производителя на електромобили ще излезе в продажба през 2017 г. „Соларният покрив всъщност ще струва по-малко от един нормален покрив, без да се взима под внимание стойността на електроенергията ", каза той. "Така че основното твърдение би било, ако искате един покрив, който изглежда по-добре, отколкото един нормален покрив, издържа два пъти по-дълго, разходите са по-малко заради начина, по който генерира електричество? Тогава защо да получите нещо друго?" Вече 85% от акционерите на Tesla Motors и енергийната компания SolarCity са одобрили сливането на двете компании, което се очаква да приключи скоро. С последния си продукт Tesla доказа, че двете фирми могат да си бъдат полезни в разработката на иновационни технологии. В края на октомври американският производител на електрически автомобили Tesla Motors представи нов модел слънчеви батерии, предназначени за монтаж на покриви на къщи. Чрез Powerwall 2.0 се натрупва получената от слънцето електроенергия и се превръща в електроенергия, която осветява и затопля къщата. Покрития са налични в четири дизайна: стъклени и шистови плочки, керемиди и текстурирано стъкло.  Все още не е ясно точно колко ще струва иновативният продукт на Tesla за дома, но е ясно едно - компанията ще преобърне строителния пазар и представите ни за бъдещето на умните домове.  http://www.economic.bg/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 861
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 736
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 735
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 1014
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 985
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.