« декември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни

Учени обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни. Това може да помогне против разпространението им. Ограниченото време, през което хората могат да внимават, заедно с претоварването с информация в социалните медии допринасят за популярността, която получават фалшивите новини, съобщава сп. "Лайв сайънс", цитирано от БТА. Откриването на причините за популярността на фалшивите новини може да помогне на специалистите да разработят средства, които да противодействат на разпространението им. Възможно е например да бъде ограничено действието на компютърните програми (социални ботове), които автоматично генерират съобщения, наводняващи социалните медии с нискокачествена информация. "Откриването на социалните ботове е много трудно", споделя авторът на изследването Филипо Мензнер от факултета по информатика и компютърни науки към университета на Индиана. Известно е, че когнитивните процеси на някои хора допринасят за разпространяване на фалшиви новини. Мнозина обръщат внимание и споделят само съобщения, в съзвучие с възгледите им. Те го правят дори и когато тази информация е фалшива. В изследването си американските учени са разгледали други механизми. Те са разработили компютърен модел за споделяне на идеи, за да видят как индивидуалното внимание и изобилието на информация се отразява на популярността на нискокачествените срещу висококачествените мемове. Учените приели за по-качествени мемовете с по-голяма оригиналност, красиви снимки или вярно твърдение. Резултатите показват, че вероятността да бъдат споделени е еднакъв и за нискокачествените и за висококачествените мемове, сигурно защото вниманието на потребителите не е безкрайно и хората са твърде претоварени с информация, за да разграничават между качественото и некачественото. Затова един от начините да се помогне на хората да правят разлика между качествена и некачествена информация в социалните медии, е да бъде намалено количеството й. Това може да стане като бъде ограничено използването на постове от социални ботове. Засичането на такива автоматични програми обаче не е лесно. Съществуващите системи не винаги са акуратни, а и цената на грешката (прекратяване на легитимен акаунт) е по-висока от пропускането на социален бот. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов заради трибагреника

  • 06 Дек 2019
  • 1
  • 291
Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия "Няма такава държава". Причината е използваното като символ на партията знаме.

Честито на новите почетни бургазлии

  • 06 Дек 2019
  • 220
На днешната тържествена никулденска сесия на местния парламент своите отличия получиха редица бургазлии със заслуги към своя град и обществото.

Повишение на температурите от утре

  • 06 Дек 2019
  • 210
Днес над много райони на страната ще остане облачно и мъгливо. Не са изключени и съвсем слаби подинверсионни превалявания от снежни зърна и кристали. Температурите в низините ще бъдат от 2 до 7 градуса, в източните райони до около 9.

Честит Никулден, бургазлии!

  • 06 Дек 2019
  • 202
Честит Никулден! Този празник винаги е специален за нас, хората от Бургас. Ние не отбелязваме 6-ти декември само като ден от календара, а го очакваме с нетърпение и честваме с много настроение и любов. Това е денят, към който всички ние изпитваме особен сантимент, защото изразяваме обичта си към родния град.