« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни

Учени обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни. Това може да помогне против разпространението им. Ограниченото време, през което хората могат да внимават, заедно с претоварването с информация в социалните медии допринасят за популярността, която получават фалшивите новини, съобщава сп. "Лайв сайънс", цитирано от БТА. Откриването на причините за популярността на фалшивите новини може да помогне на специалистите да разработят средства, които да противодействат на разпространението им. Възможно е например да бъде ограничено действието на компютърните програми (социални ботове), които автоматично генерират съобщения, наводняващи социалните медии с нискокачествена информация. "Откриването на социалните ботове е много трудно", споделя авторът на изследването Филипо Мензнер от факултета по информатика и компютърни науки към университета на Индиана. Известно е, че когнитивните процеси на някои хора допринасят за разпространяване на фалшиви новини. Мнозина обръщат внимание и споделят само съобщения, в съзвучие с възгледите им. Те го правят дори и когато тази информация е фалшива. В изследването си американските учени са разгледали други механизми. Те са разработили компютърен модел за споделяне на идеи, за да видят как индивидуалното внимание и изобилието на информация се отразява на популярността на нискокачествените срещу висококачествените мемове. Учените приели за по-качествени мемовете с по-голяма оригиналност, красиви снимки или вярно твърдение. Резултатите показват, че вероятността да бъдат споделени е еднакъв и за нискокачествените и за висококачествените мемове, сигурно защото вниманието на потребителите не е безкрайно и хората са твърде претоварени с информация, за да разграничават между качественото и некачественото. Затова един от начините да се помогне на хората да правят разлика между качествена и некачествена информация в социалните медии, е да бъде намалено количеството й. Това може да стане като бъде ограничено използването на постове от социални ботове. Засичането на такива автоматични програми обаче не е лесно. Съществуващите системи не винаги са акуратни, а и цената на грешката (прекратяване на легитимен акаунт) е по-висока от пропускането на социален бот. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Направиха стерилизатор за смартфони, унищожава до 99% от бактериите

  • 08 Юли 2020
  • 93
Южнокорейската компания „Самсунг“ започна производството на портативни ултравиолетови стерилизатори за смартфони, което е продиктувано от растящото търсене на такива устройства на фона на пандемията от коранавирус.

Дига на канал се скъса, обявяват частично бедствено положение в Пазарджишко

  • 08 Юли 2020
  • 72
Поради паднали интензивни валежи през последното денонощие, значително се е повишило нивото на отводнителен канал "Дели арк", което в 9 часа тази сутрин е предизвикало скъсване на част от дигата на напоителен канал "Алеко-потока", в землището на село Сарая, община Пазарджик.

Коронавирус на гръцкия остров Тасос

  • 08 Юли 2020
  • 76
На остров Тасос и в Пангео са регистрирани 6 случая на COVID-19 при туристи, за които се предполага, че са от България и Сърбия. Четирима от тях вече са настанени в карантинен хотел.

Задържаха основен свидетел по делото срещу Митьо Очите за рекет и изнудване

  • 08 Юли 2020
  • 73
39-годишният криминално проявен бургазлия е задържан от служители на отдел „Криминална полиция” и Специализираните полицейски сили в района на бензиностанция в квартал „Победа”, съобщиха от полицията.

Причинилият катастрофата с Милен Цветков отказал съдействие и експертизи

  • 08 Юли 2020
  • 81
Софийският градски съд отказа да измени мярката и да пусне от ареста Кристиан Николов, причинил катастрофата, довела до смъртта на Милен Цветков.