« ноември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Как да забраня на WhatsApp да споделя номера ми с Facebook

Преди няколко дни WhatsApp обяви, че ще споделя данни за потребителите си (по-конкретно телефонните им номера и данни за последния им онлайн статус) със своята компания-майка Facebook.

Това предизвика доста гневни реакции сред защитниците на поверителността на личните данни и дори създаде предпоставки за регулаторни проверки в някои страни като САЩ и Великобритания. Основната цел на сделката с Facebook, както обясняват от WhatsApp, е да осигури по-релевантно пласиране на реклами и предложения за потребителите. Да предположим, че ваш стар приятел (да го наречем Георги) си направи профил във Facebook, но без да споделя телефонния си номер. Вие сте споделили с Facebook контактите във вашия телефон, включително и телефонния номер на Георги. Той обаче не е споделил своя номер във Facebook и системата не може да направи връзка между двата номера и да ви предложи Георги за приятел. Георги обаче ползва и WhatsApp. Facebook взема номера на Георги от там и прави предположение, че се познавате.

Ако не искате WhatsApp да споделя данните ви с Facebook, имате възможност да поискате това изрично. В момента WhatsApp разпраща на потребителите си съобщение за своята политика на поверителност на личните данни, в което са разписани именно тези промени. Ако вече сте получили такова съобщение, имате 30-дневен срок, в който да забраните на WhatsApp да дава телефонния ви номер на Facebook. Да предположим, че вече сте приели новите условия на WhatsApp, т.е. съгласили сте се приложението да предостави на Facebook телефонния ви номер. Може да се откажете от това, като влезете в Settings>Account и махнете отметката върху опцията Share my account info.Ако все още не сте приели новите условия на WhatssApp, изчакайте да ви изпратят съобщение. Ще видите бутонче Agree , с което се съгласявате на новите условия. Преди да го натиснете обаче, потърсете в полученото съобщение Read (това е опцията да прочетете условията, преди да се съгласите с тях).Когато го натиснете, ще видите известие, че данните ви ще се споделят с Facebook, което е отметнато по подразбиране. За да забраните на WhatsApp да дава номера ви на Facebook, просто махнете отметката.

А сега малко размисли и страсти. Цялата тази пушилка за нарушаване на неприкосновеността на личните данни от страна на Facebook е до голяма степен недосмислица.Бизнес моделът на Facebook е да продава личните ви данни на рекламодателите, ето защо компанията винаги ше намира начини да консолидира всички лични данни, до които успее да се докопа. Ако не искате Facebook и WhatsApp да разполагат с данните ви, не използвайте Facebook и WhatsApp.

Дори и да се възползвате от предоставената възможност да забраните споделянето на телефонния ви номер с Facebook, компанията пак ще разполага с данните ви. Те хората даже са си го написали в общите условия: „Facebook и свързаните с нея компании все пак ще използват тази информация (споделените лични данни – бел. авт.) за други цели като подобряване на инфраструктурата и системите за доставка на съообщения, по-добро разбиране за това как се използват услугите, по-добра сигурност, борба със спама и нарушения“.

Източник: questona.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Управляващите: Първи ден без плащане на болничния

  • 14 Ное 2019
  • 103
В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да стане 250 лева. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание.

ВСС за втори път избра Иван Гешев за главен прокурор

  • 14 Ное 2019
  • 87
Висшият съдебен съвет прегласува кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор и я одобри с 20 гласа "за" и 4 "против". Решението ще бъде изпратено незабавно на президента, решиха още кадровиците.

Общината отваря нов център в помощ на хората с увреждания, адресът е познат – бл. 42 в „Братя Миладинови“

  • 14 Ное 2019
  • 107
Стартираха строително-монтажните дейности по изграждане на нов център за комплексна подкрепа на лица с увреждания.

ВСС повтаря гласуването за нов главен прокурор

  • 14 Ное 2019
  • 99
Висшият съдебен съвет ще прегласува кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на България.

Цветан Василев е поискал да бъде разпитан за КТБ

  • 13 Ное 2019
  • 202
Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото „КТБ“. Заедно с още 17 души той е подсъдим за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 година банка.