« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Как да забраня на WhatsApp да споделя номера ми с Facebook

Преди няколко дни WhatsApp обяви, че ще споделя данни за потребителите си (по-конкретно телефонните им номера и данни за последния им онлайн статус) със своята компания-майка Facebook.

Това предизвика доста гневни реакции сред защитниците на поверителността на личните данни и дори създаде предпоставки за регулаторни проверки в някои страни като САЩ и Великобритания. Основната цел на сделката с Facebook, както обясняват от WhatsApp, е да осигури по-релевантно пласиране на реклами и предложения за потребителите. Да предположим, че ваш стар приятел (да го наречем Георги) си направи профил във Facebook, но без да споделя телефонния си номер. Вие сте споделили с Facebook контактите във вашия телефон, включително и телефонния номер на Георги. Той обаче не е споделил своя номер във Facebook и системата не може да направи връзка между двата номера и да ви предложи Георги за приятел. Георги обаче ползва и WhatsApp. Facebook взема номера на Георги от там и прави предположение, че се познавате.

Ако не искате WhatsApp да споделя данните ви с Facebook, имате възможност да поискате това изрично. В момента WhatsApp разпраща на потребителите си съобщение за своята политика на поверителност на личните данни, в което са разписани именно тези промени. Ако вече сте получили такова съобщение, имате 30-дневен срок, в който да забраните на WhatsApp да дава телефонния ви номер на Facebook. Да предположим, че вече сте приели новите условия на WhatsApp, т.е. съгласили сте се приложението да предостави на Facebook телефонния ви номер. Може да се откажете от това, като влезете в Settings>Account и махнете отметката върху опцията Share my account info.Ако все още не сте приели новите условия на WhatssApp, изчакайте да ви изпратят съобщение. Ще видите бутонче Agree , с което се съгласявате на новите условия. Преди да го натиснете обаче, потърсете в полученото съобщение Read (това е опцията да прочетете условията, преди да се съгласите с тях).Когато го натиснете, ще видите известие, че данните ви ще се споделят с Facebook, което е отметнато по подразбиране. За да забраните на WhatsApp да дава номера ви на Facebook, просто махнете отметката.

А сега малко размисли и страсти. Цялата тази пушилка за нарушаване на неприкосновеността на личните данни от страна на Facebook е до голяма степен недосмислица.Бизнес моделът на Facebook е да продава личните ви данни на рекламодателите, ето защо компанията винаги ше намира начини да консолидира всички лични данни, до които успее да се докопа. Ако не искате Facebook и WhatsApp да разполагат с данните ви, не използвайте Facebook и WhatsApp.

Дори и да се възползвате от предоставената възможност да забраните споделянето на телефонния ви номер с Facebook, компанията пак ще разполага с данните ви. Те хората даже са си го написали в общите условия: „Facebook и свързаните с нея компании все пак ще използват тази информация (споделените лични данни – бел. авт.) за други цели като подобряване на инфраструктурата и системите за доставка на съообщения, по-добро разбиране за това как се използват услугите, по-добра сигурност, борба със спама и нарушения“.

Източник: questona.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Спортни събития на Никулден

  • 02 Дек 2021
  • 56
Наред с богатата културна програма, Бургас винаги посреща своя празник Никулден с поредица спортни събития. Така ще е и този декември. Движението и спортът са неразделна част от здравословния начин на живот и помагат на хората да остаряват красиво. Така че намирайте време да ги практикувате!

Балетната класика „Жизел“ в бургаската опера

  • 02 Дек 2021
  • 64
Първото събитие в програмата за декември на Държавна опера – Бургас е балетната класика „Жизел“ по музика на Адолф Адам, считана за един от най-романтичните балетни произведения, ще представи отново на бургаска сцена новия прочит на красивата любовна история – постановка и режисура на Галина Калчева, която е и репетитор на балетната трупа на Държавна опера – Бургас.

Коледен календар на „Бургас харесва младите“

  • 02 Дек 2021
  • 60
Отборът на информационния портал „Бургас харесва младите“ към Община Бургас ви предлага да се включите в едно вълнуващо празнично събитие.

Допълнително пари за безплатен транспорт на децата и учениците отпускат на общините

  • 01 Дек 2021
  • 176
Правителството отпусна допълнително по бюджетите на общините 2 356 534 лв. за 2021 г. за компенсиране на безплатния транспорт на деца и ученици.

Новият български филм „Спекуланти“ с първа прожекция в Бургас

  • 01 Дек 2021
  • 136
Определян като „първия български финансов трилър“, новият филм „Спекуланти“ ще бъде представен за първи път в Бургас с две прожекции – от 17:30 и 20:00 ч., на 04.12.2021 г. (събота), в зала „Тончо Русев“ на НХК.