Великобритания на война срещу "патешките устни"

Британското правителство възнамерява да стартира от следващия месец кампания за справяне с "неуспешните" козметични процедури. Тя е предизвикана от увеличаващия се брой пациенти, подлагащи се на операции от типа "бразилско дупе" в чужбина, при което вече има множество случаи на смърт. Има също и предупреждения за увеличаване на употребата на самостоятелно инжектирани дермални и устни филъри, съобщават от "Канал 3". Тези практики водят до риск от причиняване на усложнения, които след това изискват сериозно лечение. Английското министерство на здравеопазването и социалните грижи съобщи за Би Би Си, че кампанията, планирана да стартира през май, ще се погрижи обществеността да бъде напълно информирана за важността от търсене на професионални съвети по отношение на филъри, ботокс и козметична хирургия. Тя също се надява да намали броя на "неуспешните" процедури и произтичащото от това въздействие върху психическото и физическото здраве на дадено лице. Лице, представило се с псевдонима "Грег", разказа, че е пристрастен към дермалните филъри - ампули за запълване на бръчки и гънки в кожата, въпреки че често се използват и за увеличаване на обема и промяна на формата на устните и бузите. Той ги купувал онлайн и започнал да самоинжектира лицето си преди три години. "Можете да изгубите връзка с реалността за това как изглежда лицето ви", споделя Грег - "Имаше момент, в който го правех често и майка ми забеляза, че лицето ми е нелепо изкривено и съм изгубил много от своите черти." Самоинжектирането може да предизвика оток и инфекция, а в редки случаи може да се наложи и лечение с операция или медикаменти, ако е причинило образуване на бучки под кожата. То може също да причини слепота. "Save Face" - националният регистър на акредитираните лекари, заяви, че е получил 934 жалби на пациенти за практикуващи лекари без лиценз през 2017-18 г. От тях 616 са свързани с употребата на дермални филъри. Наскоро две британки починаха от т.н. бразилска интервенция за повдигане на дупе. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 165
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 130
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 120
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 133
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 252
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.